12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

[VIDEO] V Italiji samo v 24 urah umrlo 133 ljudi, v Sloveniji pa so se v Jonasovi oddaji na RTV norčevali in prepevali: “Covid 19, vsi boste umrli!”

V Italiji, kjer so oblasti v nedeljo zjutraj odredile karanteno za četrtino prebivalstva, naglo narašča število okuženih, ki jih je že 7375, saj so v samo enem dnevu zabeležili 1492 novih primerov. Še bolj šokantni pa so podatki o smrtnih primerih – zdaj jih je skupaj že 366, v samo 24 urah je pri naših zahodnih sosedih zaradi novega korona virusa umrlo 366 ljudi. Čeprav je Italija razglasila epidemijo in čeprav so pri nas na obali tudi že zabeležili prvi primer okužbe, vodstvo Univerze na Primorskem pa se je celo odločilo, da od ponedeljka za naslednjih 14 dni odpove pedagoški proces na vseh članicah univerze, se v Sloveniji resnosti problema še vedno ne zavedamo.

Potem, ko minuli konec tedna številni lastniki nočnih lokalov niso upoštevali dekreta ministra Aleša Šabedra, da se prepovejo zabave z več kot 500 udeleženci (na socialnih omrežjih so v diskoteke vabili celo s šaljivimi zapisi, da zaradi bednega virusa ljudje že ne bodo doma in da se bodo tam razkužili), se na državni televiziji ob tem očitno blazno zabavajo. V oddaji Kaj dogaja? z Jonasom Žnidaršičem je namreč tokrat nastopil komik Klemen Slakonja, ki je priredil uspešnico pop skupine Game Over iz leta 2002 – Ubila si del mene, in se odkrito norčeval iz skorajšnje epidemije korona virusa.

Čeprav je Slakonja pri delu publike izzval odobravanje in salve smeha, pa zaradi resnosti problema, za danes je namreč predsednik vlade v odhodu Marjan Šarec sklical tudi Svet za nacionalno varnost, niso vsi navdušeni, da se na Televiziji Slovenija norčujejo iz virusa, ki je po svetu terjal že skoraj 4000 žrtev, od tega 366 le streljaj od nas, pri sosedih Italijanih.

V parodiji nagovarjali gledalce z besedami “Covid 19, vsi boste umrli!”

Slakonjeva parodija “Okužila si mene” gre nekako takole: Začne se z repanjem in napovedjo: “Ja, ja, novi virus je tukaj. Covid 19, vsi boste umrli.” Nato začne trojica prepevati po gameoversko: “Okužila si mene, v prsih me boli, v tebi so bili kitajski virusi. Dala si mi bolezen, ko muckala sva se, ležim v postlji, ker okužila si me.”

V nadaljevanju Slakonjeve priredbe se besedilo nadaljuje v tem stilu: “Vse sem spucal, zamenjal, razkužil, opral, kupil olje, makarone, kruh in kakav. Kjerkoli sem bil, masko sem dal na obraz. Bil doma sem in se izogibal ljudem, če so me klical, sem rekel, ne grem. Prepričal me je šele tvoj glas, ker ti .. Prišla iz Milana, zvečer vsa nažgana, direkt v mojo posteljo. Zjutraj ko si vstala, si vame zakašljala, in takrat sem fasal jo, koronico.”

So stvari, iz katerih se preprosto ne norčuje
Parodija se je razširala tudi na socialnih omrežjih, kjer so se številni uporabniki, zlasti na Twitterju zgražali nad neprimernostjo. “Medtem, ko Italija že zapira miljonska mesta, se pri nas RTV takole norčuje. So stvari, ki niso smešne,” je zapisal uporabnik Robert Fish, katerega je retvital tudi novo izvoljeni mandatar Janez Janša. Predsednik SDS je ob tem zapisal, “da je to neokusno, neodgovorno, škodljivo”, k odzivu pa pozval tudi odgovorne na RTV Slovenija.

Medtem pa je po poročanju STA tudi v Avstriji vse več okužb. Po podatkih zdravstvenih oblasti so do nedelje zjutraj prepoznali 99 okuženih, kar je 18 več kot v soboto. Po vsej državi so do zdaj na novi korona virus testirali 4509 ljudi. Največ okuženih je na Dunaju, in sicer 32. Med njimi je tudi zaposlena v manjšem zasebnem vrtcu. Pristojni so se odločili vrtec za dva tedna zapreti.

Video https://www.youtube.com/watch?v=2JkpFI1dn18&feature=emb_logo

T. F./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine