11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

[Video] Sovraštva poln novinar Matej Šurc med skrajneži Svetlano Makarovič in Milanom Baretićom: Kako bodo na RTV zagovarjali objektivnost in neodvisnost poročanja?!

Na petkovem maloštevilnem protestu je bil prisoten tudi novinar Matej Šurc. Na njegovem primeru bodo na RTV težko prepričali javnost, da novinar RTV, ki se udeležuje petkovih protivladnih protestov, zagotavlja neodvisnost in objektivnost medijskega poročanja. Poleg prisotnosti na protivladnih protestih pa Šurc svoje sovraštvo širi po radiu, medtem ko označuje zdajšnjo vlada kot “nagnusno koalicijo sovraštva”, predsednika države pa označil za slinarja.

Ko je v tedenski oddaji zunanjepolitičnega uredništva Radia Slovenija Labirinti sveta novinar Matej Šurc na koncu povedal o vzponu populizma v Evropi na Poljskem, Italiji in Madžarskem, si je privoščil hudo manipulacijo, ki je prizadela slovenske volivce desnice. Dejal je, da če politika ne bo uspela sestaviti leve vlade, bo Slovenija dobila “nagnusno koalicijo sovraštva” volivce SDS pa je označil za rumeno-modre spake. Šurc je tako več kot očitno naperjen proti vsemu, kar ne velja za skrajno levo, vendar še vedno velja za objektivnega novinarja.

Šurca je bilo ta petek moč opaziti na petkovem protivladnem protestu med komunistoma Svetlano Makarovič in Milanom Baretićem. Na protestih redno vihrajo totalitarni simboli ter sovražna sporočila kot so “smrt janšizmu”, posamezniki pa celo kričijo “ubi Janšu”. Po vsem tem bodo na RTV težko pojasnili, da javnosti, ki jo plačuje z obveznim RTV prispevkom, in pričakuje profesionalno in uravnoteženo medijsko poročanje, zagotavljajo prav to.

Še več – ko nekdo podvomi v strokovnost RTV, se ti branijo, da gre za politične napade, čeprav ravno posamezni novinarji skrajnih stališč z zlorabo javnega medija izvajajo medijske linče zoper posamezne politike, ideologijo in celo volivce drugačnih prepričanj. Ravno Matej Šurc si je nedolgo nazaj, ko je predsednik države Borut Pahor sklenil pomembno spravno dejanje z italijanskim predsednikom Sergiom Matarello, privoščil skrajno zavržno izjavo na Twitterju: “Izgleda, da je slinarja mal strah, zato se drži tatice za roko. A? To je simbolno znamenje sprave? Pogrezam se v zemljo…(v šoht)”. 

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=0DMHz1VmrgA&feature=emb_logo

Sara Kovač/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine