6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

(VIDEO) Slovenski policisti, ki so v stiku z nezakonitimi migranti, zbolevajo zaradi bakterij, ki jih pri nas sicer ni! Na Poklukarjevem ministrstvu se o tem sprenevedajo

V luči porasta nezakonitih prehodov državne meje v Sindikatu policistov Slovenije opozarjajo, da policisti pri svojem delu, povezanim z obravnavo nezakonitih migrantov, niso ustrezno zaščiteni pred nalezljivimi boleznimi, ki jih ti prinašajo s sabo in bi se jih bi dalo preprečiti s cepljenjem. Predsednik Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš je za slovenske medije povedal, da so nekateri policisti in policistke zboleli in da njihovo zdravstveno stanje še danes ni ustrezno. Strokovnjaki po njegovih besedah še danes “ne morejo ugotoviti od kje so to dobili”, gre namreč za bakterije, ki pri nas naj ne bi bile prisotne. O tem so poročali tudi režimski mediji, a mnogo prepozno in absolutno premalo.

 

V sindikatu izpostavljajo neenako obravnavo pri cepljenju in sicer, da so vojakom, ki delujejo v okviru mešanih patrulj na voljo določena cepljenja, ki pa niso na voljo policistom, ki so v stiku z nezakonitimi migranti.  Prav tako so pozvali, da se določi protokol za ravnanje z obolelo osebo, za katero se sumi, da je okužena z nalezljivo boleznijo, in sicer predvsem v primeru, ko le-ta noče sodelovati v postopku.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine