7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(VIDEO) Poglejte si posnetek korupcijskega škandala, ki seže vse do makedonskega premierja Zaeva, prijatelja Tanje Fajon in ljubljenca Mogherinijeve! Vpletena tudi tožilka Katica Janeva, naklonjena socialistom!

Makedonska specialna javna tožilka Katica Janeva postaja vse bolj popularna zunaj makedonskih meja. Italijanski časopis La Verita je objavil videoposnetek (TUKAJ!), kjer lahko vidimo, kako Bojan Jovanovski, znan kot Boki 13, odhaja iz hiše Jordana Orceja Kamčeva s torbo polno denarja. Ločen zvok razkriva, da je Boki 13 Kamčevu zagotavlja, da makedonska specialna javna tožilka Katica Janeva ne bo uporabila pravnih možnosti, ki jih ima proti Kamčevu, in mu bo dovolila, da izstopi iz hišnega pripora.

 

Posnetek je dokazno gradivo proti tožilki Janevi in potrjuje, da je Kamčev plačal veliko podkupnino Bojanu Jovanovskemu oz. Bokiju 13, tesnemu sodelavcu tožilke Janeve, in v zameno pričakoval, da bo ugodno obravnavan v primeru pranja denarja, ki ga je zoper njega sprožil specialni tožilec.

Prevod posnetka dogovarjanja med Bokijem 13 in Kamčevem:

– V ponedeljek boste svobodni, se sliši Boki 13, ko govori Kamčevu.

– Dobro, odgovori Kamčev.

– Najkasneje v torek, verjetno. Vrhovno sodišče vas bo izpustilo.

– Vrhovno? To ne more priti na vrhovno sodišče do ponedeljka.

– Bo. Specialno tožilstvo ne bo uporabilo izrednih pravnih sredstev, ne bo storilo ničesar.

– In pritožbeno sodišče?

– Seveda, pritožbeno sodišče bo vašo zahtevo zavrnilo. Na to odločitev se boste pritožili, pripravljeni boste. Na vrhovno sodišče se boste pritožili kot na drugostopenjsko sodišče. Svet bo samodejno ukrepal, Katica ne bo uporabila nobenih izrednih pravnih sredstev, ki bi lahko preložili odločitev, do ponedeljka ali torka pa boste prosti, je dobro pripravljen Boki 13 povedal Kamčevu. V ozadju se sliši še en ženski glas, ki se strinja z razpravljanjem. Posnetki naj bi bili narejeni februarja 2019.

Video prikazuje torbo z denarjem, s paketi bankovcev za 500 in 50 evrov. Video pokaže tudi Bokija 13 in njegovega sostorilca Zorana Mileskija, znanega kot Zoki Kiceec, ki zapuščata Kamčevo hišo s torbo denarja v roki. Nadaljnji posnetki razkrivajo dva, ki se sprehajata do svojega avtomobila.

Posnetki, ki jih je objavila La Verita, časopis, ki pogosto poroča o Balkanu, potrjujejo obtožbe zoper Bokija 13 in Kicheeca, ki sta bila aretirana pred tremi tedni zaradi suma, da sta od poslovneža skupaj vzela 1,5 milijona evrov podkupnine – očitno od Kamčeva. Glede na obtožbe so Kamčevu obljubili, da bo Boki 13 uporabil svoje zveze s Katico Janevo, da Kančevu omili kazen v obtožnici glede pranja denarja v vrednosti 11 milijonov evrov, ki jo je Janeva sprožila novembra 2018.

Kamčev je bil priprt, nato so mu odredili hišni pripor, Boki 13 pa je obtožen, da je zahteval začetnih osem milijonov evrov, da bi se zadeva zoper njega umaknila. Dogovorjen znesek je bil nato znižan na 6 milijonov evrov, od tega je bilo 1,5 milijona že plačano. Kamčev in še nekaj drugih obtožencev je v omenjeni zadevi vrhovno sodišče marca 2019 izpustilo iz hišnega pripora, natančno tako, kot v posnetku napoveduje Boki 13. Ugotoviti bo pa še potrebno, ali je bila ta objava posnetka posledica nedelovanja tožilke Janeve na zadevi, kot pravi Boki 13.

Zadnje novice

Sorodne vsebine