14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

[Video+ galerija] Pogreb Solejmanija se v ničemer ne razlikuje od sprevodov njemu sorodnih krvolokov: Tita, Castra, Lenina, Stalina …

Potem, ko so se ZDA odločile, da pokončajo poveljnika elitnih enot iranske revolucionarne garde in drugega najbolj vplivnega političnega posameznika v Iranu generala Kasema Solejmanija, ki je vodil teroristične akcije na Bližnjem vzhodu, so se osrednji mediji in socialna omrežja odločili za gonjo proti ZDA. Le to zavzeto krepijo s fotografijami množice ljudi, ki se je udeležila njegovega pogreba. Toda neskončne množice “žalujočih” so značilne za vse njemu podobne samodržce, kar pa ne rehabilitira njihove krivde za zločine, kot želijo prikazati mediji. 

Kljub temu, da je Solejmani predstavljal enega najhujših svetovnih teroristov sodobnega časa, lahko prebiramo novice s slikovnim materialom z naslovi kot so: “Sto tisoče ljudi na žalnih slovesnostih za Solejmanija v Teheranu”; “Nepregledne množice Irancev se poslavljajo od ubitega generala” in “Pentagon se je uštel, ko je Trumpu predlagal usmrtitev iranskega generala”.

Zbrani žalovalci, ki jih mediji množično prikazujejo, so v rokah nosili slike umrlega generala, ki je bil zadolžen tudi za iranske operacije na Bližnjem vzhodu, številni pa so bili oblečeni v črnino. Seveda ni manjkalo protiameriških parol in transparentov, vse skupaj pa je v živo prenašala iranska nacionalna televizija. Poleg Solejmanija, so iz sosednjega Iraka prepeljali tudi pet drugih žrtev zračnega napada.

Poročanje o pogrebu Solejmanija seveda ni nikakršna posebnost. Podobno so množični mediji poročali o pogrebu Tita, Vladimirja Lenina, Josipa Stalina in Fidel Castra, saj so poleg prav tako priložili fotografije množiče žalujočih, da bi s tem prikrili kazniva dejanja pokojnih diktatorjev in poskrbeli za krepitev kulta osebnosti.

Le globalna levica je sposobna poročati o smrti enega najbolj nevarnih teroristov sveta kot o smrti največjega mučenika. Na ta način sovražnika miru in demokracije prikazujejo kot pozitivno osebnost, čeprav je ta s terorističnimi dejanji ubil več kot tisoč nedolžnih ameriških žrtev po svetu, več kot 1500 iranskih civilistov pa v zadnjih protirežimskih protestih v Iranu, ki so jih oblasti zatrle na krvav način. Očitno pa življenja nedolžnih ljudi, ki so izgubile življenje, prav nič ne štejejo. Žalostno za 21. stoletje.

Video https://www.youtube.com/watch?v=GpJRsvZY26k&feature=emb_logo

Video https://www.youtube.com/watch?v=96AWrpSOdOY&feature=emb_logo

Video https://www.youtube.com/watch?v=Wojz2-6vM2o&feature=emb_logo

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=cpbsgPzecus&feature=emb_logo

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine