9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

[Video] Blažena nevednost: Bicikelprotestnik ne zna povedati, kaj ga najbolj moti, da protestira proti vladi! “Nimam komentarja, zaradit tega, ker … ne vem. Ne vem”

V oddaji Odkrito na 3. programu RTV Slovenija je med drugim tekel pogovor o bicikelprotestih. Pri tem so predvajali posnetek, kjer so tokrat pa čisto zares za mnenje vprašali naključnega ‘kolesarprotestnika’. Odgovora na preprosto vprašanje, “kaj vas osebno najbolj moti,” je bilo nemogoče dobiti.

“Kaj vas osebno najbolj moti?“, je novinar RTV Slovenija vprašal naključnega kolesarprotestnika. Mladi fant s pobarvanimi lasmi in izgubljenim sijem v očeh se je zamislil in nato ponovil novinarjevo vprašanje. “Osebno najbolj moti …”

“V bistvu, na to pa nimam komentarja,” je začel s pojasnjevanjem mladenič, ki mu je pri iskanju odgovora na preprosto vprašanje šlo na smeh.

“Zaradi tega, ker … ne vem. Ne vem,” se je smejal mladenič in zmajeval z glavo, kakor da bi se pred učiteljem želel opravičiti, ker ne pozna odgovora na zastavljeno vprašanje.

Blažena nevednost
Treba je priznati, da novinarjevo vprašanje res ni bilo lepo. Pozabil je, da je mladini potrebno prvo servirati odgovore, nato jim določiti datum izpraševanja, dati dovolj časa da se naučijo in jih šele nato vprašati.

Morda le eden izmed mnogih, ki ne ve zakaj kolesari ob petkih, a vsekakor nazoren prikaz, da gre pri večini udeležencev protesta zgolj za čredni nagon. Ista klika namreč protestira in razgraja že od prvih indicev o sestavi vlade, ki bi jo vodil Janez Janša. So uporniki brez razloga. Kar počnejo, počnejo zato, da bi bili del skupine. Ni samostojnega razmišljanja, ker ni potrebe po samostojnem razmisleku. Če kolesarijo so “kul”.

Video https://twitter.com/i/status/1268258466205970432

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine