9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Verjeli ali ne, na tak način je ministrica Aleksandra Pivec nekoč v česnovem kostumu v vlogi direktorice javnega zavoda ZRS Bistra Ptuj promovirala Slovenijo

Aleksandra Pivec se je EXPANO 2015 v Milanu udeležila kot direktorica javnega zavoda Znanstveno raziskovalnega središča Bistra Ptuj. Fotografija je nastala 25.9.2015 na omenjenem dogodku. 

 

“To, da te za Expo v Milanu oblečejo v česen, pa tudi nekaj košta, mar ne? Slovenija in stranka penzionistov mora biti ponosna na tako ministrico. Kmalu bo konec ministrske idile. Bo pa spet česnova princesa,” je v česnov kostum oblečeno ministrico Aleksandro Pivec komentiral Miro Petek. Dogodka se je udeležila takrat še kot direktorica javnega zavoda Znanstveno- raziskovalnega središča Bistra Ptuj. Fotografija je nastala 25.9.2015 na omenjenem dogodku. Vlogo direktorice je opravljala do septembra 2016, ko se je zaposlila v Uradu vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Te dni odmeva afera razkritja vpletenosti ministrice Pivčeve v sumljivem projektu SRIPT v letih 2017-2018. V funkciji državne sekretarka je zaslužila kar 35 tisoč bruto. Izplačila na projektu so se prekinila glede na ugotovljene nepravilnosti na ministrstvu za gospodarstvo in razvoj. Danes pa razkrivamo nova ozadja okoli “bankomata DeSUS”, državnega podjetja Slovenski državni gozdovi in nepravilnosti glede gradnje nove stavbe omenjene družbe, ko so politično zamenjali neposlušne nadzornike in nastavili nove, da bi tako speljali gradnjo, težko že skoraj 7 milijonov evrov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine