6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Več civilno-družbenih organizacij izrazilo podporo aktualni vladi, ki se sooča z netenjem nezadovoljstva med prebivalstvom, podtikanjem lažnivih novic in napihovanjem napak!

Vse več skupin v Sloveniji se že javlja z namenom podpreti Janeza Janšo in njegovo vlado. Nekatera v svojem pismu tudi izražajo osebno podporo ministrom, državnim sekretarjem in drugim uslužbencem aktualne vlade in jim stojijo ob strani v njihovih prizadevanjih za  zajezitev epidemije covida-19. Delo vlade presojajo po teži nalog, ki so ji zaupane, po uspehih, ki jih dosega in po napakah, ki so pri vsakem delu neizogibne. Po njihovem opažanju je razmerje teh dejavnikov močno v prid aktualne vlade. Obenem zavračajo poskuse nekaterih predstavnikov opozicijskih strank, ki skušajo vlado in premierja ovirati pri delu, pa tudi tudi grožnje uličnih progresivcev, netenjem nezadovoljstva med prebivalstvom, podtikanjem lažnivih novic. Prav zato pozivajo vse medije, da pomirjujoče in spodbudno nagovarjajo slovenske državljane. 

Vse več skupin v Sloveniji se že javlja z namenom podpreti Janeza Janšo in njegovo vlado. Tokratni izjavi so se pridružili: Zavod Prebudimo Slovenijo, Društvo Slovenski katoliški izobraženci, Zbor za Republiko in Komisija Pravičnost in mir, ki se v svojem pismu obračajo neposredno na predsednika aktualne slovenske vlade – Janšo. V svojem pismu izražajo osebno podporo ministrom, državnim sekretarjem in drugim uslužbencem aktualne vlade in jih podpirajo v njihovih prizadevanjih za  zajezitev epidemije covida-19.

Delo vlade presojajo po teži nalog, ki so ji zaupane, po uspehih, ki jih dosega in po napakah, ki so pri vsakem delu neizogibne. Po njihovem opažanju je razmerje teh dejavnikov močno v prid aktualne vlade. Ob tem poudarjajo, da nihče ne ve, kako se bo pandemija covida-19 odvijala v prihodnosti. Nihče ne more vedeti, ali se bo umirila ali stopnjevala v še hujšo obliko. Prav zato zavračajo poskuse nekaterih predstavnikov opozicijskih strank, ki skušajo vlado in premierja s proceduralnimi postopki ovirati pri delu, jim jemati dragoceni čas in jih motiti pri nujno potrebni zbranosti za izvajanje te izredno težke naloge.

Obsojajo tudi grožnje uličnih progresivcev s ponovnim izbruhom “ljudske jeze”, netenjem nezadovoljstva med prebivalstvom, podtikanjem lažnivih novic, napihovanjem napak vlade ali njej podrejenih služb in drugih zlorab demokratičnega sistema. Neodgovorno in hujskaško delovanje omenjenih skupin in dela opozicijskih poslancev namreč povečuje družbeno napetost in slabi obrambni sistem države in družbe.

“Zato nagovarjamo vse medije, da pomirjujoče in spodbudno nagovarjajo svoje bralce, poslušalce in gledalce in s tem pomagajo vladi ter drugim državnim institucijam pri premagovanju grozečih posledic pandemije,” so pozvali.

Domen Mezeg/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine