10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Vaška straža Blaža Zidarja rešila življenje pakistanskemu migrantu, ki so ga zabodli njegovi migrantski pajdaši! In zdaj naj še kdo reče, da so vaške straže nekaj slabega!

Vaška straža je zelo učinkovita pri varovanju meje pri nelegalnih prehodih meje, v petek popoldne pa je enemu od migrantov, na katerega je naletela na Kočevskem, celo rešila življenje. Pakistanca so namreč napadli njegovi migrantski kolegi in ga oropali. Vodja vaške straže Blaž Zidar ga je našel šestkrat zabodenega in okrvavljenega, na prihod policije pa je po njegovih besedah čakal kar dve uri. V bližini naj bi se skrivalo še 35 migrantov, ki so čakali na tihotapce, ki bi jih nato prepeljali proti Italiji.

 

V petek popoldne se je vodja belokranjske vaške straže Blaž Zidar s sinom vozil po Kočevskem, pri čemer je bil kot vedno pozoren na migrante. Pri Macesnovi gorici, kjer se nahaja masovno grobišče po drugi svetovni vojni umorjenih domobrancev, je na križišču za Koprivnik naletel na osebo, ki je nemočna ležala na tleh. Kmalu je postalo jasno, da gre za nelegalnega migranta, po izvoru iz Pakistana, za katerega se je izkazalo, da je hudo poškodovan. Zidar mu je takoj priskočil na pomoč in ugotovilo se je, da je bil migrant šestkrat zaboden, od tega štirikrat v noge in dvakrat v ramo.

Kot je za spletni portal Nova24TV pojasnila Nataša Zidar, žena Blaža Zidarja, vaška straža tudi v teh dneh, ko se je shladilo, dnevno opravlja svoje obhode, a kljub koncu poletja je po njenih besedah ilegalnih prehodov meje vse več, ti pa ne predstavljajo več težave le na obmejnem območju, pač pa vse bolj tudi v notranjosti države. Po njenih besedah je vaška straža na oktobrski vrhunec letošnjega migrantskega vala dobro pripravljena.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine