13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

V novi reviji Demokracija: Z lažjo okronana izdaja Slovenije! Janša o Šarčevi vladi: Nastopila je faza konfliktov! Še en slepilni manever Šarčeve vlade? Intervjuja: Franci Kindlhofer in Primož Jelševar

V novi reviji Demokracija opozarjamo, da vse kaže, da sta bila Karl Erjavec in Simona Drenik pri lažeh v primeru arbitražnega prisluškovalnega fiaska med seboj usklajena. Razkrivamo slepilni manever Šarčeve vlade v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Predsednik SDS Janez Janša opozarja, da je Šarčeva vlada prišla v fazo konfliktov. Objavljamo intervju s Francijem Kindlhoferjem, ki je v slovenščino prevedel knjigo o paktu proti Evropi, ki sta ga skovala Stalin in Hitler.

 

V začetku tega tedna je parlamentarna komisija za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami (KNOVS), ki jo vodi Matej Tonin, izdala poročilo o t. i. arbitražni aferi. Poročilo močno obremenjuje predvsem Karla Erjavca in Simono Drenik, ki nosita največji del odgovornosti za razplet arbitražne zgodbe.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Janša o vladi: Nastopila je faza konfliktov!

Ob aferah in konfliktih, ki smo jim priča znotraj vladajoče leve koalicije (LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS), je predsednik SDS Janez Janša v ponedeljek na televiziji NOVA24TV komentiral aktualno dogajanje, ki ga je začinila tudi politična limonada, povezana z »nadkoalicijsko« Levico. Predsednik SDS Janez Janša: »Imperij uporablja enkrat levo paradigmo, enkrat liberalno, enkrat desno, enkrat kapitalistično, enkrat socialistično. Vse, kar je treba, samo zato, da je treba. Enkrat preko zbornice, enkrat preko stranke, enkrat preko sodstva, enkrat preko medijev, samo zato, da se obdrži na oblasti. To je globoka država. To ni politična tvorba. To je mafija.«

Še en slepilni manever Šarčeve vlade

Vladna koalicija namerava ukiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje tako, da bi plačevali pavšalni znesek, za katerega zdaj trdijo, da bi bil le nekaj evrov nižji od dosedanjega. Denar bi preusmerili v povsem neučinkovit sistem ZZZS, s čimer bi se izognili dodatnemu nadzoru, z obveznim prispevkom pa bi dodatno obremenili še 120 tisoč večinoma socialno šibkih državljanov, ki prispevka zdaj praviloma ne morejo plačevati. Koalicija se je namreč s koalicijskim sporazumom, podpisanim konec avgusta 2018, zavezala, da bo zagotovila finančno vzdržnost in stabilnost zdravstvenega sistema.

Intervjuja: Franci Kindlhofer in Primož Jelševar

Pogovarjali smo se s poznavalcem zgodovine Francijem Kindlhoferjem, ki je v slovenščino prevedel knjigo Johanna Wolfganga Brügla Stalin in Hitler – Pakt proti Evropi. Meni, da ni bilo prav, da se je ob demokratičnih spremembah na Slovenskem dovolilo zadnjemu šefu slovenske partije Milanu Kučanu, da je lahko kandidiral na predsedniških volitvah. Nedavno je kazensko ovadil partizanskega komandanta Franca Severja Franto. O aktualnem družbenopolitičnem in gospodarskem dogajanju pa smo se pogovarjali tudi s Primožem Jelševarjem, ki je podjetnik, direktor Inštituta dr. Antona Korošca in član izvršilnega odbora SLS.

Kako do stanovanja? SDS predstavila rešitev

Potem ko je Banka Slovenije močno zaostrila pogoje za kreditiranje prebivalstva, se številni sprašujejo, kako bo to vplivalo na stanovanjski trg. Model rešitve ponuja SDS, ki je v parlamentarni postopek vložila predlog zakona o stanovanjski jamstveni shemi. Poslanca SDS Zvone Černač in Žan Mahnič sta prejšnji teden na novinarski konferenci govorila o predlogu zakona o stanovanjski jamstveni shemi, ki predstavlja odziv na ukrep Banke Slovenije o zaostrovanju pogojev za pridobitev posojila.

Bo sodnica zaslišala odgovorne za farso Patria?

Janez Janša je na družbenem omrežju Facebook nedavno zapisal, da upa, da so informacije, naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano, le govorice. V četrtek, 14. novembra, se začenja sodni proces proti sodnikom in tožilcem, vpletenim v sodni konstrukt Patria.

Človekove pravice trn v peti neevropskega sveta

Pri nas in v vsem zahodnem svetu o človekovih pravicah skoraj čivkajo že vrabci. Zdijo se nam nekaj samoumevnega in nujnega. Povprečni Evropejec meni, da je tako povsod po svetu. A to je velika iluzija. V prispevku ne govorimo o spoštovanju, ampak o sprejemljivosti koncepta človekovih pravic zunaj zahodnega sveta.

V nekaterih nemških mestih tujci že v večini

Nizozemska poka po šivih, zmogljivosti migrantskih centrov ne zadostujejo več. Zaradi povečanega priseljevanja bosta naslednji dve leti »stresni«. Pomanjkanje stanovanj v zahodnoevropskih državah. Migrantoljubci zahtevajo, naj Nemčija vsako leto uvozi 400 tisoč migrantov tretjega sveta. Nora migrantska politika, ki jo prakticirajo politično korektne vlade v zahodnem svetu, spreminja našo celino v vse večji kaos. Migracije naraščajo in število prosilcev za azil v Evropi se je povečalo za deset odstotkov v primerjavi z lanskim letom, kaže statistika, ki jo je pripravil Evropski urad za podporo azilu (EASO).

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine