22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V novi reviji Demokracija: Tatovi pokojnin spet na delu! Mediji so Šarca ustvarili in ga bodo tudi uničili! Zaostrovanje pri posojilih med realnostjo in demagogijo! Intervjuja: Keith Miles in Zvone Černač

V novi reviji Demokracija pišemo o vladajočih levičarskih tatovih pokojnin, ki brezsramno izkoriščajo slovenske upokojence. Razkrivamo, kako se je sodni izvedenec Franc Sablič ujel v lastno zanko in kako kolektivistični utopisti napadajo svobodo. Opozarjamo, da nigerijski kriminalci z nasiljem in s črno magijo prevzemajo evropsko podzemlje. Objavljamo intervjuja z britanskim finančnikom Keithom Milesom in poslancem SDS Zvonetom Černačem.

 

Vlada s predlogom popravka pokojninske zakonodaje, ki je na prvi pogled všečen, gasi požar, saj ta ne pomeni reforme, kot jo potrebujemo. Razmerja med upokojenci, ki so se upokojili v različnih časovnih obdobjih, so krivična. Vlada je sprejela, koalicija pa potrdila predlog pokojninske osnove, ki ga bo parlament predvidoma obravnaval še dvakrat. Poslanci so namreč prejšnji teden predlog novele presodili kot primernega za nadaljnjo obravnavo − tako je glasovalo 53 poslancev.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Mediji so Šarca ustvarili in ga bodo uničili

Bili so časi v poznih osemdesetih, sredi razpadajočega komunizma, ko je Tone Smolnikar v avtomobilistični oddaji na takratni TV Ljubljana kritiziral jugoslovansko avtomobilsko industrijo, ki je živela od državnih subvencij, in pozval k liberalizaciji trga. Danes smo leta 2019, sredi uradno liberalnega kapitalizma, pa novinar RTV Slovenija vpraša ministra za gospodarstvo: »Zakaj bi sploh prodali državne hotele?«

Intervju: Keith Miles in Zvone Černač

S Keithom Milesom, častnim predsednikom Društva slovensko-britanskega prijateljstva in upokojenim finančnikom, akademikom in publicistom, smo se pogovarjali o brexitu in o britanskem pogledu na evropske povezave. Z nekdanjim predsednikom parlamentarne komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami, nekdanjim ministrom za infrastrukturo in prostor, predsednikom odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, predsednikom Odbora za infrastrukturo in prostor pri Strokovnem svetu SDS ter poslancem največje stranke v Sloveniji Zvonetom Černačem pa smo se pogovarjali o aktualnem družbenopolitičnem dogajanju v Republiki Sloveniji.

Zaostrovanje pri pridobivanju posojil

Statistični podatki kažejo, da so gospodinjstva v Sloveniji v letu 2018 privarčevala 12,6 odstotka svojega razpoložljivega dohodka, kar je več, kot so v povprečju privarčevala gospodinjstva vseh držav članic Evropske unije (10 odstotkov) in vseh držav v evrskem območju (12,4 odstotka). Čeprav naj bi bili Slovenci varčen narod in si z Norveško delimo šesto mesto po stopnji bruto varčevanja gospodinjstev med izbranimi analiziranimi evropskimi državami, pa se očitno tudi radi zadolžujemo, kar zelo skrbi Banko Slovenije.

Obdolženi Franc Sablič se vedno bolj zapleta

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je 26. avgusta letos pred preiskovalno sodnico Dunjo Franken stopil obdolženi Franc Sablič zaradi kaznivega dejanja krive izpovedbe po prvem, tretjem in četrtem odstavku 284. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Po zavrženi kazenski ovadbi zoper sodnega izvedenca balistične stroke Franca Sabliča, zavrgla jo je okrožna državna tožilka Alenka Jesenko, se je dr. Milko Novič odločil za subsidiarni pregon.

Kolektivistični revivalizem in napad na svobodo

Amerika in nekateri drugi deli sveta se soočajo s t. i. revival gibanjem, toda bolj kot za religiozni preporod gre za ideološki »revivalizem« (oživljanje preteklosti), ki kliče po obratu stran od svobode in odprte družbe nazaj v zgodnejše družbene plemenske ureditve in tiranijo. To preseka običajen politični spekter, pri katerem gre za skupno vero v politični in ekonomski kolektivizem, pri čemer je to skupno zaupanje razdeljeno na različne “podskupine”, ki uveljavljajo vsaka svoj pogled na to, kaj je pravi in dobri kolektivizem.

Nigerijski kriminalci prevzemajo evropsko podzemlje

Nigerijski kriminalci se vse bolj uveljavljajo v evropskem podzemlju. Iz Italije so se razširili po vsej Evropi, segajo tudi do Kanade. Za pomoč in zaščito svojih kriminalnih dejanj uporabljajo tudi črno magijo. Vojne med tolpami, saj je podzemlje »zasičeno«. Varnostne razmere se na severu Evrope kakor tudi po vsej celini se na splošno tako zelo slabšajo, da celo politično korektni mediji ne morejo več molčati, ampak sramežljivo in kar se da sterilno poročajo o naraščanju nasilja in kriminala, ki je posledica množičnega priseljevanja iz držav tretjega sveta.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

Zadnje novice

Sorodne vsebine