10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V novi Demokraciji preberite: Bo sodnica zaslišala odgovorne za farso Patria?

Janez Janša je na družbenem omrežju Facebook nedavno zapisal, da upa, da so informacije, naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano, le govorice.

 

V četrtek, 14. novembra, se začenja sodni proces proti sodnikom in tožilcem, vpletenim v sodni konstrukt Patria (opomba: začetek sojenja so preložili). Kljub nedvoumnim dokazom o krivičnem, pristranskem in politično motiviranem sojenju ter soglasni odločitvi Ustavnega sodišča RS o razveljavitvi sodb na vseh stopnjah na dan prihajajo informacije, naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da odgovornih za farso ne bi niti zaslišala, ker se ti bojijo novinarskih kamer.

Mimogrede, diplomske naloge sodnice Metke Turk (oziroma Metke Turk Dejak) ni mogoče najti ne v sistemu COBISS, ne v knjižnici Pravne fakultete v Ljubljani in ne v knjižnici Pravne fakultete v Mariboru.

»S*ukati ga je treba«

Prvak SDS Janez Janša zaradi krivičnega sojenja v zadevi Patria toži Republiko Slovenijo ter tožilko Branko Zobec Hrastar in sodnike Barbaro Klajnšek, Milana Štruklja, Vesno Žalik in Branka Maslešo. Janša, ki je moral po krivici v zapor, je na družbenem omrežju Facebook nedavno zapisal, da upa, da so informacije, naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano, le govorice. Branka Maslešo glede nepristranskosti sojenja med drugim bremeni pričanje Radovana Marvina, ki se je znašel v istem lokalu Ambient kot Masleša. Marvin je takrat po naključju slišal, kako je Masleša dejal, da je treba Janšo uničiti. To je izustil na svoj način: »S*ukati ga je treba. Popolnoma ga je treba s*ukati,« so bile besede takratnega predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Branka Masleše. To je Marvin slišal skupaj s svojo ženo, kar je še enkrat podkrepil s pričanjem na komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti. Zaslišanje je potekalo 23. oktobra 2014. Pričanje je Marvin nadaljeval: »Enostavno sem obstal in se vprašal, kaj sem pravkar slišal pri vsej tej zadevi. Ženo sem vprašal, a si ti to slišala, kaj se je izgovorilo? Pravi, da je slišala. Pa to ni normalno, pa nisva bila edina v tistem trenutku tam.« Marvin je v luči te izkušnje poudaril dejstvo, da imamo v Sloveniji problem, saj nimamo neodvisnega sodstva in neodvisnih sodnikov. »Meni je strašno žal, da se danes nisem mogel srečati z gospodom Maslešo in ostalimi,« je takrat dejal Marvin.

Celoten članek si lahko preberete v novi Demokraciji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine