9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

To je noro! Ninamedia kljub spornemu odpisu milijonskih dolgov Zorana Jankovića uvrstila na visoko 8. mesto na lestvici najbolj priljubljenih politikov!

Odpisali so mu 29 milijonov evrov dolgov na 16 milijonov evrov podlage, vendar Ninamedia župana Ljubljane Zorana Jankovića še vedno visoko uvršča na lestvici najbolj priljubljenih politikov v Sloveniji. Uvrstili so ga na visoko 8. mesto priljubljenosti, kar pomeni, da je Janković še kako pomemben za globoko državo. V vsaki normalni državi z delujočim pravnim in medijskim aparatom bi tako huda afera pomenila nedvomen konec politične kariere.

Družina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki v dolgovih pusti, česarkoli se dotakne, pri čemer jo vseskozi rešuje slovenski pravosodni sistem pod nadzorom globoke države, je zagotovo ena najbolj razvpitih pri nas. Vseeno pa uživa vidno naklonjenost slovenskih medijev, ki vseskozi skrbijo, da je njena podoba v javnosti idealizirana. Med drugim tudi z objavljanem rezultatov anket, ki jih izvajajo agencije, kot sta Ninamedia in Mediana, sicer veliki proračunski porabnici. Te namreč bolj ustvarjajo javno mnenje, kot pa ga merijo, kar je znano že dalj časa. Omenjeno potrjujejo tudi rezultati najnovejše ankete Ninamedie, ki jih je objavila RTV Slovenija.

V normalni državi bi tovrstna afera pomenila njegov politični konec
Rezultati najnovejše ankete Ninamedie kažejo, da ljubljanski župan kljub zadnjemu nepredstavljivem razkritju, da je njegovima sinovoma, Damijanu Jankoviću in Juretu Jankoviću, po zaslugi ljubljanskega okrožnega sodišča uspel odpis skoraj 29 milijonov evrov dolga njunega podjetja Electa Holding, še vedno uživa nenormalno visoko podporo slovenske javnosti. Na lestvici priljubljenosti namreč še vedno zaseda 8. mesto, kar še enkrat znova potrjuje, da ankete Ninamedie niso merodajne. Njihovo ščitenje Jankovića, ki sicer uživa tudi brezmejno podporo globoke države, zaradi česar je njegova družina nad zakonom, pa je nadvse sporno. V vsaki povprečni demokratični državi bi namreč tovrstna oseba odgovarjala za svoja sporna dejanja, ob tem pa bi to zanjo pomenilo tudi konec politične kariere. Pri nas pa je očitno vse drugače, saj mediji napihujejo Jankovićevo podporo, čeprav je bil doslej vpleten v različne sporne posle ter se izkazal kot nekredibilen politik.

Ankete še vedno merijo visoko podporo Šarcu 
Anketa Ninamedie je še pokazala, da delo vlade Marjana Šarca kot uspešno še vedno ocenjuje skoraj 61 odstotkov vprašanih, čeprav nima nobenih vidnejših rezultatov, ki bi lahko upravičevali podporo. Pri tem še posebej preseneča to, da nikakršne izgube podpore anketirancev ni doživela stranka LMŠ, ki jo, kot je razvidno iz rezultatov ankete, še vedno podpira kar 23,3 odstotka vprašanih. V zadnjem mesecu je namreč slovensko javnost nadvse razburilo razkritje predsednice nadzornega sveta Uradnega lista Irene Prijović, ki je opozorila na pritiske generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, ki je želel doseči, da bi Igor Šoltes mimo veljavnega razpisa in postopkov Slovenskega državnega holdinga postal novi direktor Uradnega lista.

Očitno torej je, da globoka država preko slovenskih medijev in agencij za merjenje javnega mnenja, ki pa slednjega bolj ustvarjajo, še vedno izraža popolno podporo Jankoviću in Šarčevi vladi, ki je bila formirana izključno zaradi tega, da na oblast ne bi prišel Janez Janša. Vse to kljub temu, da je v prvem letu svoje vladavine zamenjala kar štiri ministre, hkrati pa predlagala najmanj zakonov v zgodovini vseh slovenskih vlad, pri čemer še naprej odlaša z izvedbo prepotrebnih reform. Ob tem so v zadnjem letu Slovenijo številne težave pestile tudi na socialnem, gospodarskem, varnostnem in pravosodnem področju, zaradi česar bo politično dogajanje v prihodnjih mesecih zagotovo še kako zanimivo.

Rajko Golob/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine