32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Takole se vlada Marjana Šarca norčuje iz upokojencev: Namesto božičnice obljuba o zvišanju pokojnin za pičlih 6,5 evra, a šele decembra leta 2020!

Vlada Marjana Šarca je upokojencem obljubila zvišanje pokojnin za 6,5 evra. To bo začelo veljati šele z decembrom 2020. Ob tem se pri SAB sprenevedajo, kako gre za bolj pravično porazdelitev, medtem ko nekateri upokojenci za svoje zasluge jugoslovanskemu komunističnemu režimu živijo lagodno življenje, ostali, ki pa so trdo delali več kot 40 let, pa so prisiljeni na stara leta životariti.

 

“Namesto 500 evrov božičnice letos vam bodo Šarčevi in Židanovi dali 6 evrov – in to šele za Božič 2020. V proračunu pa imajo za 2 milijardi več vaših davkov kot leta 2008!” je na Twitterju zapisal predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša.

Koalicija Marjana Šarca je upokojence namreč žejne peljala preko vode. Na predlog SAB Alenke Bratušek so se v koaliciji odločili za izredno uskladitev pokojnin za leto 2020. Pokojnine se bodo zvišale za en odstotek, a zgolj v primeru, če bo letošnja gospodarska rast 2,5-odstotna.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Morda vas zanima tudi:

Žalostna izpoved upokojenke: Saj bi privarčevala, da državi, ko bom umrla, ne bi naredila stroškov, a manj kot en jogurt pa res ne morem jesti

Streljanje blizu meje, eden od ilegalnih migrantov težko ranjen prepeljan v bolnišnico!

Pretresljiva izpoved gasilca Anžeta: »Osebi izstrelilo na cesto, ležali sta 20 metrov narazen, kasneje sem izvedel, da so doma majhni otroci čakali na starša.«

V novi Demokraciji: Med kladivom in nakovalom: kako do svojega stanovanja?

Zadnje novice

Sorodne vsebine