18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Sum okužbe s koronavirusom v Celju? Celjska bolnišnica: Nimamo potrjenega primera

Po družbenih omrežjih se širijo govorice, da je bil v Celju odkrit prvi primer okužbe, oziroma sum okužbe (nekateri govorijo o potrjenem primeru, drugi o sumu okužbe) s koronavirusom v Sloveniji. Demokracija je zato poslala vprašanje Splošni bolnišnici v Celju, če lahko potrdijo govorice o okužbi oziroma sumu okužbe z koronavirusom v Celju. 

Okoli druge ure smo prejeli odgovor, ki ga objavljamo v celoti: »Spoštovani, v Splošni bolnišnici Celje nimamo dokazanega primera okužbe s koronavirusom. V primeru potrjene okužbe bomo takoj obvestili javnost.«

Po naših informacijah sta na Celjskem sicer dva primera suma okužbe s koronavirusom.

Ko se se danes v Celju razširile govorice, da naj bi v Splošno bolnišnico Celje sprejeli bolnika s sumom na koronavirus, so v Splošni bolnišnici Celje na vprašanje našega sodelavca sprva  to zanikali, nato pa mu je strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar pritrdil, da so pred dnevi že opravili eno testiranje na sum za koronavirus pri eni osebi in sum ovrgli. Danes pa čakajo rezultate drugega testiranja. Ali gre za naša državljana, ki sta bivala v tujini ali za tujega državljana, ki je prišel v Slovenijo, v bolnišnici ne govorijo. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine