4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Ste vedeli, da ima tudi LMŠ svojega Kordiša? To je Aljaž Kovačič, ki je iz študentske politike ušel direktno v državni zbor, kjer trosi takšne neumnosti!

Javnost se te dni zgraža nad še enim življenjepisom t. i. “novega obraza”, v tem primeru LMŠ-jevega poslanca Aljaža Kovačiča. Ta je na odboru za šolstvo, kjer so obravnavali Pikalov protiustavni predlog o financiranju zasebnih osnovnih šol dejal: “Zasebnih šol v Sloveniji sploh ne bi smeli imeti.” Kot da bi šlo za besede nekoga iz radikalne Levice, le da je ta v stranki Marjana Šarca, kjer očitno nimajo nobenega spoštovanja do slovenske ustavnosti. Kovačičev življenjepis pa razkriva zelo ubog nabor delovnih izkušenj – te so večinoma iz delovanja na študentskih funkcijah.

 

V zadnjih letih vse več politikov na državni ravni razburja davkoplačevalce s svojim pomanjkanjem občutka za državljane in s svojo nekompetentnostjo. Takšni politiki se najpogosteje reklamirajo kot “novi obrazi”, ki naj bi bili sposobni rešiti stare probleme in so vključeni v t. i. instant stranke. Po enem mandatu, ki lahko ne traja do konca, se takšni politiki udobno namestijo v katero izmed državnih služb ali pa zamenjajo stranko.

Pri tem ne izstopa niti življenjepis poslanca državnega zbora Aljaža Kovačiča, izvoljenega na listi stranke LMŠ Marjana Šarca. Ta je rojen 7. junija 1989 in je leta 2012 na mariborski univerzi diplomiral iz zgodovine, leta 2016 pa je svojo izobrazbo nadgradil in si pridobil naziva magister profesor zgodovine in magister profesor pedagogike. A na tem področju ni nikoli deloval, očitno se mu je bolj splačalo ostati študentski funkcionar.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine