14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Smo prav slišali? Tamara Vonta želi, da policija preiskuje tudi “politično odgovornost” – bo to pokopalo Goloba?

Piše: G. B. 

Razumljivo je, da se je včeraj na kriminalistično akcijo na sedežu Nova24TV odzvala tudi sedanja predsednica preiskovalne komisije, ki se ukvarja z domnevnim financiranjem SDS. To je seveda Tamara Vonta, ki ji pri delu asistira Tomaž Modic, član ekipe portala Necenzurirano. 

No, Tamara Vonta včerajšnjo policijsko racijo ocenjuje kot zmago pravne države. Češ, nesprejemljivo je, da z javnim denarjem financiramo strankarska glasila oz. instrument SDS za širjenje lastne propagande. Ob tem je spomnila na vmesno poročilo preiskovalne komisije DZ, v katerem je slednja med drugim “ugotovila”, da nekatera podjetja, med njimi NovaTV24.si in Nova hiša, delujejo kot obvodni računi stranke SDS.

“Tudi če preiskave ne bodo pripeljale do kazenske odgovornosti, pa zagotovo lahko govorimo o politični odgovornosti in to je ključno,” je poudarila. No, s to izjavo pa je Tamara Vonta povedala precej več, kot je želela. Namignila je namreč, da policija očitno raziskuje tudi politično odgovornost, tako kot se je to delalo že v času rdečega režima.

V normalnih demokratičnih državah se namreč politična odgovornost preverja s političnimi instrumenti, če ne drugače, pa na volitvah. Kar pomeni, da bi po besedah razvpite poslanke Svobode policija pomagala uničiti opozicijo. Vendar pa se takšni postopki lahko hitro obrnejo v škodo tistih, ki jih izvajajo, zato verjamemo, da bo tudi ta izjava pokopala predvsem sedanjega premierja Roberta Goloba. Ki mu je Vonta naredila medvedjo uslugo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine