4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je svetovni prvak!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc (287,5 točke) je na domačem svetovnem prvenstvu v Planici na veliki napravi postal svetovni prvak. To je četrta zlata kolajna za Slovenijo v zgodovini nordijskih SP ter drugo odličje na tem prvenstvu. Srebro je osvojil Japonec Ryoyu Kobayashi (276,8), bron pa Poljak Dawid Kubacki (276,2).

Po prvi seriji drugo uvrščeni Zajc je v finalu znova skočil sijajno in pristal pri 137 m. S tem je zanesljivo prevzel vodstvo, nato pa čakal le še na vodilnega po prvi seriji Kobayashija. Ta je imel 0,7 točke naskoka pred 22-letnikom iz Hramš, v finalu pa je japonski šampion skočil 129,5 m v nekoliko močnejšem vetru v hrbet, a vseeno ohranil drugo mesto. Tretji je bil Kubacki, ki je pridobil eno mesto in Poljski priskakal še drugo kolajno na moških posamičnih tekmah.

“Danes ponosno navijamo za Slovenijo. Tudi mi smo v Planici v podporo našim orlom!” sporoča ekipa navdušenih navijačev SDS.  Poslanec SDS Andrej Hoivik in številni sočlani, danes v Planici spodbujajo slovenske junake. Skupaj so pod veliko skakalnico napravili tudi gasilsko fotografijo.

SDS v Planici navija za naše skakalce. (Foto: Twitter)

 

V soboto bo na sporedu še zadnja skakalna preizkušnja na SP v Planici. Ob 16.30 bo na vrsti ekipna tekma skakalcev na veliki napravi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine