20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Slab “tajming” stranke LMŠ: Med vladnim obiskom Goriške regije so obiskali – občino!

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Medtem ko se je vlada RS včeraj mudila na obisku Goriške regije, kjer so obiskali cel kup perspektivnih podjetij, zavodov in občin, je Marjan Šarec s poslansko skupino LMŠ obiskal občino Postojno in med obiskom kritiziral delo aktualne vlade in že napovedoval tudi kadrovanje – očitno je precej prepričan, da bo ponovno dobil svoj kabinet. 

Vlada RS je včeraj obiskala Goriško regijo – člani vlade so se sprva sestali na delovnem posvetu v hotelu Dvorec v Tolminu, nato pa so na posvetu ministrice in ministri spregovorili o izzivih in priložnostih regije na področju izobraževanja, zdravstva, gospodarstva, zaposlovanja, kmetijstva, pravosodja, javne uprave, digitalizacije, kulture in investicij v regiji. Sledili so ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov, kjer so začrtali investicije v nove projekte ter prisluhnili o možnostih za izboljšave in pomoč države. V okviru obiska so se predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji; predsednik vlade Janez Janša se je po delovnem posvetu vlade najprej srečal z vodstvom podjetja Hidria.

Istočasno obisk, ki je ostal v senci
Podobno idejo je na isti dan dobil tudi predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, ki je v sklopu regijskih obiskov skupaj z ekipo obiskal eno samcato občino – Postojno. V prvem delu obiska se je srečal z županom in podžupanom občine Postojna. Nato so obiskali Podjetniški inkubator Perspektiva ter se nato srečali še s predstavniki Območno obrtno – podjetniške zbornice Postojna. “Enotni so bili, da jim aktualna vlada v času epidemije ni prisluhnila v zadostni meri, kljub številnim pozivom in predlogom,” je stranka LMŠ zapisala na svoji spletni strani – namesto da bi se pogovarjali o Šarčevih vizijah za to občino, so očitno – kot jim je v navadi – kritizirali aktualno vlado. Druge tematike pač nimajo na zalogi. Predsednik LMŠ je omenil tudi Franca Vesela in obljubil, da ga bo nastavil nazaj na mesto državnega sekretarja za malo gospodarstvo. Ob svojem odstopu je Šarec sicer zanj dobro poskrbel, saj je državnim sekretarjem iz svojega kabineta zagotovil po 10 tisoč evrov odpravnine.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine