2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Si na RTV Slovenija želijo še več smrtnih žrtev? Vsaj tako je sklepati iz njihovega poročanja!

Nacionalna RTV Slovenija je v eni izmed svojih informativnih oddaj poročala, da je v Sloveniji padla smrtnost glede na enako obdobju lani. Žal je bilo slišati v njihovih besedah več grenkobe kot navdušenja. “Neverjetno! RTV Slovenija skuša zanikati uspešnost Slovenije v boju s covid-19 celo s primerjavo smrtnosti glede na lani. Pa kaj bi radi? Da bi bila umrljivost visoka? Da bi lahko rekli, da vlada RS ni uspešna? Priznajte že! Smo nadpovprečno dobri. Zahvaljujoč ukrepom vlade RS,” je na nov spodrsljaj javne RTV Slovenija opozorila evropska poslanka Romana Tomc.

 

RTV Slovenija je javni medij, ki ga mesečno plačuje skoraj vsako slovensko gospodinjstvo. A kljub svoji nepristranskosti so zavzeli pozicijo opozicijskega medija v rokah levih opozicijskih strank, radikalnih nevladnih organizacij in bojevitih sindikatov. Zaradi naštetega hudo trpi objektivnost poročanja ter informiranja s pravimi informacijami, novinarji pa vse bolj spominjajo na politične aktiviste, ki iščejo dlako v jajcu samo zato, ker oblast ni “njihova”.

Takšen zdrs so si privoščili pri primerjavi uspešnosti Slovenije v boju proti koronavirusu covid-19 in šli tako daleč, da so primerjali smrtnost med lanskim in letošnjim letom, ko je državo in cel svet zajela pandemija – vse z namenom, da bi našli še tako bizaren razlog, da bi na kakršenkoli način diskreditirali ter izničili vso trdo delo vlade in njene ukrepe, za katere je iz dneva v dan bolj vidno da so pripravljeni v pravi smeri in delujejo. Če ukrepi ne bi delovali in bi država zašla še v večjo krizo, kjer bi mrtve Slovence iz prenatrpanih bolnic vozili v krstah, naloženih na vojaške tovornjake, kar smo lahko videli nedaleč stran, bi s strani medijev doživljali še hujšo kritiko. In vse to je bil zelo možen scenarij, čisto blizu njega smo bili, če nekdo ne bi potegnil ročne zavore. Ker je ta nekdo znan, je narobe, da rešuje življenja, oziroma že ni on tisti, ki je pripomogel k normalizaciji stanja – očitno bo hvaležnost na vrsto prišla šele s časom ali pa nikoli.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine