16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Še en primer cenzure na Facebooku, ki dokazuje, da pred zakonom nismo vsi enaki!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Ta teden sem zasledil komentar zgroženega uporabnika Facebooka, ki je izrazil pomislek glede tega, kam gre EU s svojimi vrednotami in prilepil sliko predsednika vlade Luksemburga z moškim oblečenim v žensko. Iz radovednosti sem pobrskal po spletu in sam pod objavo na Facebooku objavil komentar katerega posnetek pošiljam,” je zapisal naš zaskrbljeni bralec, ki je opozoril na cenzuro na družbenem omrežju. 

“Nisem odgovarjal pod nobenim negativnim ali pozitivnim komentarjem, da ne bi spodbujal sovraštva in nestrpnosti. Sem pa izbral polje komentiraj in to naredil.” Na njegovo presenečenje je dobil obvestilo od FB, da so objavo umaknili, ker krši pravila FB. Verjetno so umaknili tudi vse ostale komentarje. Objave ni več mogoče najti.

“Ocenite sami, ali je moj komentar žaljiv. Morda pa je bil umaknjen zaradi same vsebine objave in žaljivih komentarjev ostalih pod objavo. Če prav razumem je politika FB in socialnih omrežij takšna, da ščiti LGBT vrednote, ko pa so na spletu objave s pozivi k umoru našega predsednika vlade, ali pa žaljive slike papeža pa njihova pravila to spregledajo.” 

Primer cenzure na Facebooku (Foto: Facebook, posnetek zaslona)

Zasledil je tudi komentarje uporabnika, ki je napisal, “da so jih po vojni premalo pobili” (s tem je uporabnik mislil na desno misleče). Kot kaže se FB odzove samo takrat, ko poda nekdo prijavo. V opozorilu pa je pisalo, da imajo samodejne mehanizme, ki objave preverjajo v več jezikih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine