13.4 C
Ljubljana
nedelja, 25 septembra, 2022

Še en lažnivi Sirijec: zgodbo o izginuli hčeri si je izmislil, zdaj je izginil iz azila, preti mu deportacija

Se spomnite zgodbe o obupanem Sirijcu, ki je iskal lastno hčer, češ da se nahaja nekje na Hrvaškem? Zgodba, ob kateri se je marsikomu orosilo oko, je v resnici izmišljena – migrant, ki jo je natvezil javnosti, jo je potreboval le zaradi lastnih koristi, nedavno je tudi ušel iz azilnega doma v Zagrebu.

 

Mediji so pred kratkim poročali o 43-letnemu državljanu Sirije, ki naj bi iskal petletno hčer Alsso, s katero je bil prvotno skupaj, nato pa naj bi ju hrvaška policija kruto ločila. Hči naj bi ostala na Hrvaškem, njega pa naj bi deportirali v BiH in mu celo razbili mobilni telefon. Zgodbo o deklici, ki naj bi se nahajala sama nekje na Hrvaškem, je hrvaška policija demantirala, saj takega primera sploh ni obravnavala. Po številnih primerjanjih je Sirijec prišel na Hrvaško preko Albanije, Črne gore in BiH, vendar je bil sam, z njim ni bilo nobenega otroka. To je potrdila tudi črnogorska policija.

No, lažnivi migrant pa je očitno sprevidel, da so ga zasačili pri laži in je v noči s srede na četrtek preprosto pobegnil iz azilnega doma v Zagrebu. Če ga bo policija našla, mu grozi deportacija, saj je kršil zakone, zaradi kršitev pa mu ne velja več pravica do azila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine