15.2 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Razkošno življenje Nataše Švikart, ki si je na račun 6-letnega Gala prisvojila 30 tisoč evrov: 203.723 evrov donacij in neznana količina gotovine

Natašo Švikart Žumer sta policiji včeraj prijavila še dva starša, in sicer mama dečka Marka in oče deklice Lane. V dveh dneh je to zoper Švikart Žumerjevo (v uradnih evidencah ima namreč navedena dva priimka) že tretja ovadba. Spomnimo. Prvo sta podala starša 6-letnega Gala iz Spodnjega Dupleka, poroča portal Moje Podravje.

Maus je tudi za Marka in Lano zbiralo donacije, starša pa še do danes ne vesta, koliko denarja je bilo sploh zbranega, saj jima Švikartova noče pokazati dokumentacije, je sinoči poročal spletni portal 24ur.com. Gre za identično zgodbo kot v primeru 6-letnega Gala.

Švikartova je včeraj z vseh spletnih portalov izbrisala vse objave in strani, tako od Mausa kot svoje osebne. Ostali pa so podatki o poslovanju Mausa, objavljeni na spletni strani Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Ti podatki kažejo, da je Švikartova v skoraj petih letih poslovanja prejela 203.723 evrov različnih donacij. Prihodkov iz opravljanja drugih dejavnosti ni imela, z izjemo v prvem letu (2014), ko je bilo teh za 883 evrov. Kdo je Nataša Švikart, si lahko preberete TUKAJ.

FB Nataše Švikart (še pred izbrisom strani na FB). Švikartova je potovala letos poleti, ob tem spomnimo, da je bil transakcijski račun Mausa konec julija blokiran več dni.

Hkrati je precej denarja porabila za plače in ostale stroške, povezane z delom, skupno  68.507 evrov ali dobro tretjino (33,6 odstotka) vsega zbranega denarja. V dveh letih je poslovala tudi z izgubo, ta je bila najvišja v letu 2018, ko je porabila 11.161 evrov več od zbranega.

Vendar pa so to uradni podatki, ki jih je Švikartova prijavila Finančni upravi RS (Fursu). Najverjetneje je, da so v teh zneskih navedeni le zneski, ki jih je prejela na transakcijski račun. Poleg različnih akcij zbiranja denarja prek SMS-sporočil pri slovenskih telekomunikacijskih operaterjih so Mausu denar nakazovala tudi nekatera podjetja. Med njimi tudi Lidl Slovenija.

Maus pa je po dostopnih spletnih podatkih posloval tudi z gotovino. Denarne prispevke so zbirali z različnimi akcijami. Kako so ti knjiženi in v kolikšni višini, če sploh so, bo verjetno ostala skrivnost.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine