12.8 C
Ljubljana
sobota, 15 junija, 2024

Prva kolajna na domačem svetovnem prvenstvu v Planici: Slovenska mešana ekipa do bronaste kolajne!

Piše: C. R., STA

Slovenska reprezentanca v postavi Ema Klinec, Nika Križnar, Timi Zajc in Anže Lanišek je na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih osvojila prvo medaljo na domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Na srednji skakalnici je osvojila bronasto odličje. Zlato je pripadlo Nemcem, srebro pa Norvežanom.

Slovenska četverica, Križnar in Zajc sta na mešani ekipni tekmi osvojila zlato na olimpijskih igrah v Pekingu, je že po polovici tekmovanja zasedala tretje mesto, a so bile razlike izjemno majhne.

V prvem delu tekme sta se z najboljšim izkupičkom v svojih serijah izkazala Zajc in Lanišek. Križnar je imela drugi izkupiček, Klinec pa petega ob svojem prvem skoku.

Tri reprezentance so se v drugi seriji pomerile za zlato kolajno, Križnar je nadaljevala odlične skoke po hitrem okrevanju po bolezni in Slovenijo popeljala na prvo mesto. Zajc je po novem sijajnem skoku nato prednost še povišal, in sicer na 10,6 točke.

Slovenija je brez boja za zlato kolajno ostala po drugem skoku Klinec, ki je skočila 91 m in imela ob tem še ogromno težav pri pristanku. Lanišek je nato zanesljivo potrdil prvo kolajno na domačem SP.

To je bila hkrati prva medalja Slovenije na mešanih ekipnih tekmah na SP. Na prejšnjih petih je namreč vselej ostala brez odličja. Skupaj pa je to 11. kolajna v skakalnem delu SP v nordijskem smučanju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine