6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Protest Rešimo Slovenijo se nezadržno približuje: Vse več organizacij potrjuje udeležbo, prostovoljci organizirajo prevoze iz drugih mest po Sloveniji! Ko je dovolj, je dovolj!

Protest Rešimo Slovenije se nezadržno približuje! V četrtek, 10.10.2019 bo ljudstvo končno spregovorilo! Protest se bo zgodil na Prešernovem trgu ob 17.uri. “Namen protesta je, da se v naši državi zaščiti ustavni red, kajti dogaja se vse preveč anomalij, ki izkoriščajo luknje v zakonih, vendar se tega ne sankcionira. Shod bo namenjen tudi temu, da se opozori na “izjeme”, ko si nekateri privoščijo več in ljudi delijo v prvo in drugorazredne,” poziva vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Danijel Krivec. “Delo vlade pa je vse bolj katastrofalno,” pa sporoča v svojem vabilu na proteste poslanec Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh. Protestu se pridružuje vedno več gibanj in civilnih inciativ. Organizirajo se tudi organizirani prevozi iz drugih koncev Slovenije.

 

Čas je, da državljani spregovorimo in opozorimo na vse napake vladajoče levičarske garniture! Afere, ki so se v zadnjem času vrstile, so sodu izbile dno. Odpis dolgov družine Zorana Jankoviča, nespoštovanje odločb Ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol, nezakonito kadrovanje v Telekomu, SODU in preostalih državnih podjetjih, afera Westinghouse, zaposlitev Šarčeve znanke N.H. na Sovi je le nekaj dejstev, ki so v preteklosti šokirali in ujezili veliko število slovenskih državljanov.  “Dovolj je, da drugorazredni plačujejo za vse grehe in polnijo državni proračun, ki so jih storili prvorazredni in ostali nekaznovani ter si ob tem delali lastne koristi. Namen vseslovenskega protesta je, da se na te stvari opozori, kajti večinski mediji o teh anomalijah redko poročajo. V zadnjem obdobju se celo dogaja, da leva koalicija izkorišča instrument državnega zbora zato, da lahko kršijo ustavna in poslovniška določila. Mislim, da je skrajni čas, da se na to opozori s shodom,” je povedal vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Danijel Krivec.

Rdeča nit shoda 10. oktobra bodo med drugim tudi različni primeri kršenja človekovih pravic, kot so se zgodili v primeru Kangler, Janša, kakor tudi pri tretji razvojni osi, delavcih migrantih in še kje. Danijel Krivec pravi, da poznamo zgolj izpostavljene primere, a da ljudje občutijo prvo in drugorazrednost vsakodnevno, ko koristijo zdravstvene in upravne storitve. “Verjamem, da bodo ljudje 10. oktobra dovolj glasni, da jih bo ogromno in da bomo opozorili, da stvari v naši državi ne gredo v pravo smer,” opozarja Danijel Krivec.

Vse več organizacij se bo udeležilo shoda

Ob tem je tudi vedno več civilnih inciativ in združenj, ki se bodo udeležili protesta. Med drugim se bodo protesta udeležili Alojz Kovšca predsednik DS RS, ljubljanska Civilna iniciativa za zaščito čiste pitne vode, Slovenska kmečka zveza pri SLS, Sindikat delavcev migrantov Slovenije, Iniciativa za zaščito moravške doline, Civilna iniciativa za oskrbo slovenske Istre s pitno vodo, SLS, Slovenska demokratska stranka, Zeleni Slovenije, Novi socialdemokrati. Sodelovanje je napovedalo več civilnih iniciativ proti migrantskim centrom in zaščito Slovenije pred nezakonitimi migranti, več civilnih iniciativ in drugih skupin za zaščito slovenskega podeželje pred napadi zveri, več različnih ljubljanskih civilnih iniciativ, Civilna iniciativa za ustrezno traso 3. razvojne osi in drugi.

Poziv na protest je zajel tudi preostale dele Slovenije, saj se bodo iz Maribora organizirali avtobusni prevozi na protest v Ljubljano. Avtobusi bodo peljali ob 14.15 iz mariborske avtobusne postaje in izpred starega Mercatorja ob 14.30 uri na Taboru v Mariboru.

Dovolj je delitve na prvorazredne in drugorazredne državljane!

“Delo vlade Marjana Šarca je vse bolj katastrofalno. Posledično so razmere v državi vse slabše. Pred našimi očmi nam propada vladavina prava, propada nam zdravstveni sistem, v končni fazi nam propadajo naše nacionalne meje. Zato vsi v največjem številu vabljeni na protest, ki bo 10. oktobra v Ljubljani. Dovolj je delitve na prvorazredne in drugorazredne državljane,” sporoča poslanec Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh.

protest1

Protest proti Šarčevi vladi dne 10.10.2019 ob 19.00 uri na Prešernovem trgu (twiter)

Kam smo prišli, se lahko opravičeno sprašujemo

Medtem ko se prvorazredni bogatijo in imajo večino drugorazrednih državljanov Slovenije za norca.Medtem ko se Jankovičem odpisujejo milijoni dolgov, mora slovenski državljan Stane Pavšič plačati 1000 evrov kazni, ker je pomagal prijatelju pri prikrivanju strehe. Ironija je še toliko večja, da je vzpostavil komunikacijo s samim predsednikom vlade Marjanom Šarcem, ki mu je vehementno odgovoril, da za njega nima časa. Vsi slovenski državljani smo se izkazali v prejšnjih dneh, ko smo s skupnimi močmi zbrali več kot tri milijone evrov sredstev za težko bolnega 19 mesečnega Krisa. Ker so državne institucije enostavno gluhe za pomoč majhnih otrokom, ki potrebujejo podobno finančno pomoč kot Kris, potrebujejo našo pomoč mali Ladislav, Galu, Tianu, Matjažu in Luna Sia. Doživljamo dogodke, ki se niso v Sloveniji nikoli dogajale, ko ilegalni migranti ugrabijo 79 letnega Miroslava Moravca zaradi neresnosti Šarčeve varnostne politike, ki ni sposobna ustrezno odgovoriti na vprašanje varnostne politike v Sloveniji. Opozicijske medije se hoče na grdi način diskreditirati, uničiti ali pa se jim želijo prepovedati oglaševanje državnih podjetjih, kot se je to zgodilo v primeru Demokracije, NOVA24TV , Požareportu in Faktorju. Vzrokov za protest je več kot dovolj. Čas je, da drugorazredni Slovenci vzamejo kontrolo v svoje roke in se množično udeležijo shoda Rešimo Slovenijo, ki bo v četrtek 10.10.2019 ob 17.uri.

Samo Samec

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine