9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Predsednik vlade Marjan Šarec ne želi posredovati gradbene dokumentacije za gradnjo zidu! Ali gradi na črno?!

Prejšnji teden smo poročali o tem, kako predsednik vlade Marjan Šarec okrog svoje hiše gradi visok zid. Ker nas je v uredništvu Nova24TV zanimalo, ali ima Šarec za gradnjo urejeno vso potrebno dokumentacijo, smo na Urad predsednika vlade RS poslali novinarsko vprašanje, na katero pa nismo dobili odgovora. Ob tem se nam poraja vprašanje, ali Šarec nima gradbenega dovoljenja in gradi na črno ali preprosto ignorira nerežimske novinarje?

Spomnimo. O gradnji zidu okrog Šarčeve hiše v Kamniku nas je obvestil bralec in zato se nam je na tem mestu postavila dilema, zakaj se je predsednik vlade odločil za takšen korak. Se je morda zbal medijev, nepridipravov ali pa nezakonitih migrantov, ki vedno bolj številčno kapljajo skozi slovensko-hrvaško državno mejo.

Prijeli kar 296 nezakonitih migrantov

Statistika govori sama zase. Po poročanju policistov so od petka, 26. aprila, do ponedeljka, 29. aprila, prijeli kar 296 migrantov iz Pakistana, Afganistana, Maroka, Bangladeša, Alžirije, Sirije, Tunizije, Sudana, Indije, Irana, Libije in Srbije, ki so na nezakonit način prečkali mejo. Po poročanju Policijske uprave Novo mesto so jih prijeli 110, na območju Policijske uprave Ljubljana 111, na območju Policijske uprave Koper 74 in na območju Policijske uprave Celje enega (v Bistrici ob Sotli), poroča Moja Dolenjska. V teh dneh se je zgodilo tudi več vlomov in tatvin (v Prečni, na Otočcu, Gorenji Pirošici, v okolici Žužemberka in v Ravnem na območju Krškega), odtujena pa sta bila tudi dva osebna avtomobila (v Podgozdu pri Dolenjskih Toplicah – nissan primera, reg. št. NM F4-366) in v Brodu v Podbočju – volkswagen touran reg. št. KK CE-372).

Sicer so na porast prehoda nezakonitih migrantov prejšnji mesec opozarjali tudi hrvaški obveščevalci. V Srbiji se je namreč že v začetku marca nahajalo okrog 4 tisoč migrantov, v Bosni in Hercegovini je okrog 4.500 migrantov, katerih glavni cilj je, da se prebijejo v sosednjo  Hrvaško in seveda naprej k nam, v Slovenijo. Prav tako so tudi uradni organi Bosne in Hercegovine napovedali, da se bo s prihodom lepega vremena proti Zahodu pričelo prebijati 70 tisoč migrantov s kopenskega dela Grčije. Ob tem seveda ni mogoče zanemariti varnostnega problema, ki ga predstavljajo poraženi pripadniki Islamske države, ki so se  predali kurdskim silam v Siriji.

Nerežimski mediji mu niso povšeči

Poznano je, da Šarec ni ljubitelj medijev, ki niso režimski. V preteklosti je namreč na spletni strani vlade objavil poziv k spremembi oglaševalske politike delno ali večinsko državnih podjetij v medijih, ki “širijo sovražne vsebine”. S tem je prvak Liste Marjana Šarca odprl precej eksplozivne dileme v državi, kjer je vpliv države (zastopa jo Šarec) v podjetjih in javnih zavodih velik, poziv k umiku pa se je ob tem nanašal na nekaj manjših medijev, ki jih ne obvladujejo stranke v koaliciji. Morda se želi Šarec skriti pred mediji, saj iz dneva v dan postaja bolj jasno, da ni dorasel svoji funkciji. Namesto da bi podajal vsebinske odgovore, raje poka šale in se odziva z eksplozivnimi reakcijami.

Ne glede na funkcijo v državi za vse veljajo enaka pravila in če ima premier za gradnjo zidu okrog hiše vso potrebno dokumentacijo, se človek vpraša, zakaj je ne posreduje? Morebiti ker je nima ali ker se mu preprosto ne zdi vredno odgovarjati nekomu, ki ne sodeluje pri njegovi propagandi in ustvarjanju vtisa mogočnega predsednika vlade?

Zadnje novice

Sorodne vsebine