16.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Povsem nedopustni dogovor štajerske pravosodne naveze Knez-Šketa za reševanje ustavnega sodnika Mateja Acceta: Vse za mir pred Kanglerjevo komisijo!

Pravosodje je zopet škandalozno zaščitilo svoje predstavnike. Parlamentarna preiskovalna komisija v zadevi Franca Kanglerja je zopet dobila začasno odredbo Ustavnega sodišča, da ne sme zasliševati po sodnikih tudi tožilce. Nedopustni dogovor pa naj bi v zakulisju dosegla štajerska naveza, predsednik Ustavnega sodišča Rajko Knez in generalni državni tožilec Drago Šketa. “Mafija je zaščitilo mafijo,” trdi predsednik parlamentarne preiskovalne komisije v primeru Kangler Žan Mahnič.

 

V ozadju pa je bilo barantanje okrog močno kompromitiranega ustavnega sodnika Mateja Acceta, ki bi sicer moral že ob izbruhu razkritja njegovih političnih povezav s SMC in njegovih vztrajnih zanikanj, torej laži, odstopiti. Proti njemu so namreč vložene že prve kazenske ovadbe, zato naj bi se mariborska dvojica Knez – Šketa enostavno dogovorila, “mi vas rešimo v primeru Kangler, vi pa ne boste preganjali ustavnega sodnika Acceta.” 

Hitrost v zadevi Kangler je presenetila samega predsednika parlamentarne komisije in poslanca Slovenske demokratske stranke, Žana Mahniča. “Ko gre za prvorazredne, odločijo takoj oz. dan pred zaslišanjem tožilcev, saj bi morala biti danes zaslišana Pušnik in Šketa. Mafija je torej zaščitila mafijo,” je brezkompromisno komentiral škandalozno odločbo Mahnič.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine