15.9 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Popolnoma so se razgalili: Novinarka POP TV Suzana Perman znova potrdila, da POP TV deluje kot podaljšana roka Šarčevega kabineta in Sove!

POP TV več kot očitno deluje kot podaljšana roka politike. Drugače si ni moč predstavljati, kako je mogoče, da ima tajne podatke in dan prej neuradno napove, da namerava Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) zaradi izdaje tajnih podatkov v zadevi Šarčeva prijateljica vložiti kazenske ovadbe zoper neznane osebe in eno znano osebo. Novinarka POP TV Suzana Perman je ob tem še dodala, da še ni znano, kdo bo ovaden in ali bo med ovadenimi tudi kakšen član parlamentarnega Knovsa.

Uhajanje podatkov iz Sove pod vodstvom Rajka Kozmelja je nedvomno zaskrbljujoče, toda to le dodatno potrjuje, kar smo že večkrat poročali – da med vladnim kabinetom in slovensko obveščevalno službo obstaja neverjetna sinergija, saj komercialna televizija nenehno objavlja informacije, ki jih pridobi neposredno od Sove. Pri tem seveda ne gre za raziskovalno novinarstvo iskanja in pridobivanja informacij, kot je na Twitterju želela ustvariti vtis novinarska Suzana Perman.

Obstoj povezav med Šarčevo vlado in novinarkami POP TV
Pronicljivi hrvaški raziskovalni novinar Velimir Bujanec Bujica je v eni izmed oddaj Drugorazredni ekskluzivno spregovoril o povezavah med vlado Marjana Šarca in novinarkami POP TV. Bujica je med drugim razkril, da ima desna roka Šarca Damir Črnčec zelo zanimive zveze na največji slovenski komercialni televiziji POP TV. “To niso samo poslovne zveze, to niso samo politične zveze, tu je govor tudi o nekoliko drugačnih povezavah, zato ni jasno, ali je bilo vse skupaj v primeru prisluškovalne afere dogovorjeno med Črnčecem in bivšo novinarko Ireno Jovevo ali pa je v tej aferi sodelovala tudi novinarka Permanova, ki ima s Črnčecem zelo specifičen odnos, kar pa bi bila bolj tema za kakšne tabloidne oddaje tukaj na Hrvaškem kot pa za resno politično oddajo,” je povedal.

Če je Permanova v nedeljo še trdila, da je namera vložitve kazenskih ovadb neuradna informacija, pa je s tvitom kasneje (“Od kdaj je kazenska ovadba, njena namera ali vložitev, skrivnost ali tajni podatek?? Če vprašaš dobiš odgovor … Če ne, pač ne.”) dokazala, da informacija le ni neuradna, če je glede nje povprašala.

Glede na to, da je Kozmelj z novinarko POP TV Suzano Perman, ki je v nedeljo razkrila načrte Sove za teden kasneje, govoril že pretekli teden, ko je preverjala njegovo izjavo z dne 2. 10. 2019, da je bilo za agentko N. H. ustvarjeno novo delovno mesto, potem pa je Kozmelj izjavo spremenil, o čemer priča prispevek na spletni strani 24ur.com, lahko sklepamo, da informacije iz Sove na POP TV uhajajo Kozmelju.

Glede na to, da premier Marjan Šarec še vedno vztraja, da naj ne bi posredoval pri zaposlitvi znanke Nataše H., Sova pa ne želi predati dokumentacije Knovsu, ki zahteva podatke, kako so v Sovi izvedli kadrovsko rošado glede njene zaposlitve, ne čudi, da je večina vprašanih v naši nedavni anketi, ki jo je izvedla agencija Parsifal, izrazila prepričanje, da gre v primeru sporne zaposlitve Šarčeve znanke za politično zlorabo, v katero je vpleten sam predsednik vlade.

To, da iz Sove uhajajo informacije na komercialno televizijo, kaže, da zadeve na Sovi nikakor ne delujejo tako kot bi morale. Očitno pa POP TV-ju zelo koristi, da je na oblasti Šarčeva vlada, njihova nekdanja novinarka Irena Joveva se je namreč dokopala do položaja evropske poslanke, Permanova pa ima zaradi dobrih povezav dostop do ekskluzivnih podatkov. Seveda je utopija pričakovati, da bo POP TV poročal objektivno glede dela Šarčeve vlade.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine