15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

POP TV vztraja: Vlada ima visoko podporo, na volitvah bi zmagal LMŠ, Marjan Šarec je najbolj priljubljen politik v državi, bolj od Pahorja!

Aktualna vlada Marjana Šarca po izsledkih ankete, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana, še krepi stabilno podporo. Ne glede na to, da je ista televizija ravno včeraj objavila raziskavo, da je doslej delala najmanj in sprejela med vsemi vladami v zgodovini daleč najmanj zakonov in podzakonskih aktov.

Nekateri politični analitiki menijo, da je ravno to njen ključ do uspeha – če ničesar ne počne, je tudi manj možnosti, da bi jo kritizirali. No, trenutno vlado, ki je Slovenijo pripeljala na rob kolapsa zdravstva, varnostnega in socialnega sistema, bojda podpira 57 odstotkov vprašanih, 11,4 odstotka je neopredeljenih, 31,5 odstotka pa ji nasprotuje. Na lestvici politikov pa je premier Marjan Šarec prehitel predsednika države Boruta Pahorja, je pokazala anketa POP TV. Gre za tisto televizijo, za katero smo pred dnevi poročali, da o Marjanu Šarcu v kar 99 odstotkih poroča naklonjeno, z vodilno vladno stranko LMŠ pa je vstopila tudi v nenavadno koalicijo, saj je prispevala tudi nosilko njene evropske liste, Ireno Jovevo.

Med strankami je LMŠ s 19,2-odstotno podporo za odstotno točko pred SDS z 18,2 odstotka podpore vprašanih, na tretjem mestu je SD s 7,5-odstotno podporo. Na četrto mesto se je po grožnji z razhodom s koalicijskih peterčkom uvrstila Levica s 6,1-odstotno podporo, na peto je padla NSi s 4,2-odstotno podporo vprašanih, še poroča največja komercialna televizija v državi. Sledijo še SNS, ki bi jo podprlo 3,3 odstotka vprašanih, DeSUS (3,1 odstotka), na osmo mesto se je dvignila stranka Pirati s 2,3 odstotno podporo, na dnu pa sta SAB (1,7 odstotka) in Zeleni Slovenije (1,1 odstotka).

Neopredeljenih je 16 odstotkov anketiranih, nobene stranke ne bi volilo 11,5 odstotka, odgovoriti pa ni želelo 1,4 odstotka anketiranih.

No, vsekakor je zanimiva tudi Popova lestvica priljubljenih politikov. Na tretjem mestu lestvice priljubljenosti politikov Marjanu Šarcu in Borutu Pahorju namreč sledi evropska poslanka Tanja Fajon, za njo pa sta njen strankarski kolega Milan Brglez in zdravstveni minister Aleš Šabeder. Sledi predsednik NSi Matej Tonin, sedma je evropska poslanka Ljudmila Novak, osmi pa predsednik DZ in SD Dejan Židan. Lestvico desetih najbolj priljubljenih politikov zaključujeta evropski poslanki Romana Tomc in Irena Joveva.

Naj dodamo, da je anketo za Pro Plus opravil inštitut Mediana in sicer na vzorcu 718 anketiranih.

Tibor Ferk/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine