8.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Policisti ustrahujejo kritike Tanje Fajon, minister Boštjan Poklukar pa odgovarja z bednimi izgovori

Konec decembra je poslanka SDS Anja Bah Žiber na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila poslansko vprašanje, v katerem ga je spraševala glede obiska policije pri državljanu, ki je na Facebooku všečkal objavo, ki ni bila všeč evroposlanki Tanji Fajon. Poklukar se zdaj za ustrahovanje državljana s strani policije izgovarja na “zbiranje obvestil” in zahtevek Okrožnega državnega tožilstva. A Okrožno državno tožilstvo bi lahko pri tem prekoračilo svoja pooblastila, saj Fajonova po vsebini svoje funkcije kot evropska poslanka ustreza skupini funkcionarjev, ki bi morali za začetek pregona vložiti zasebno tožbo. Policist je sicer državljana obiskal v času, ko je javnost zgrožena spremljala žalitve državnega sekretarja na MIZŠ Jerneja Štromajerja, a kot izhaja iz Poklukarjevega odgovora, se vidnim članom SD, ki so všečkali njegovo žaljivo objavo, ni potrebno bati, da bi jih obiskala policija!

 

Konec decembra je poslanka Slovenske demokratske stranke Anja Bah Žibert na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z ustrahovanjem državljanov zaradi všečkanj objav na družabnem omrežju. Kot smo poročali mediji, je namreč policist obiskal državljana, ker naj bi pred volitvami 2018 na družabnem omrežju Facebook všečkal objavo, ki naj bi užalila Tanjo Fajon, eno najvidnejših članic Socialnih demokratov in evropsko poslanko. Policist je državljanu dejal, da je osumljenec kaznivega dejanja v predkazenskem postopku in da se dokazi še zbirajo, vendar pa državljanu ni znal povedati, kdaj točno naj bi bil zapis na družabnem omrežju všečkan pa tudi ne, za kateri zapis naj bi šlo. Policist si je ob odhodu še zapisal državljanovo EMŠO številko in številko mobilnega telefona. Državljan je bil ob odhodu policista milo rečeno presenečen, celoten dogodek pa po njegovem mnenju kaže na ustrahovanje.

Obiskovanje oseb, ki jih policija identificira kot uporabnike Facebooka oziroma avtorje komentarjev, naj bi bila njihova dolžnost
Na vprašanje, kako komentira obisk policista na domu državljana, ker naj bi na družabnem omrežju všečkal zapis, ki naj bi užalil Tanjo Fajon ter, če se mu zdi takšno ustrahovanje državljanov sprejemljivo, je minister Poklukar odgovoril sledeče: “Policija je na podlagi 148. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP) zbirala obvestila, in sicer od oseb, ki jih je identificirala kot uporabnike Facebooka oziroma avtorje spornih komentarjev predrugačene fotografije evropske poslanke Tanje Fajon. To je dolžnost policije zato ne gre za nikakršno ustrahovanje.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine