11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Poleg Društva novinarjev Slovenije Šarčev bojni klic proti opozicijskim medijem pričakovano podpira tudi borčevska zveza, ki s svojim obsojanjem sovražnega govora grize svoj lasten rep!

Poziv, pravzaprav pritisk premierja Marjana Šarca na oglaševalce, naj ne oglašujejo v opozicijskih medijih, očitno dobiva nadaljevanje. Potem ko je ta poziv na svoj značilen hlapčevski način podprlo Društvo novinarjev Slovenije, je to včeraj storila še Zveza združenj borcev za vrednote NOB, ki je na spletni strani objavila sporočilo, da obsoja sovražni govor in podpira prizadevanja predsednika vlade.

 

»ZZB NOB Slovenije je nevladna organizacija civilne družbe, katere poslanstvo je negovanje vrednot in tradicije narodnoosvobodilnega boja,« so uvodoma zapisali. In nadaljevali: »V zadnjem obdobju je naša organizacija s sovražnim govorom napadena praktično na dnevni ravni s strani političnih medijev. To so mediji, ki ne upoštevajo moralnih vrednot, temveč služijo zgolj propagandnim koristim nekaterih političnih struj. Takšna dejanja se podkrepijo tudi z uničevanjem spomenikov in drugih znamenj NOB ter rušijo temelje nastanka naše države, zlasti pa v javnost vnašajo nestrpnost in nedemokratičnost.« Kot so dejali, takšnim ravnanjem Zveza borcev nasprotuje, zato podpira »poziv predsednika vlade Marjana Šarca državnim podjetjem, o prenehanju oglaševanja v medijih, ki trosijo sovražni govor! To razumemo kot namero vlade, da se sovražni govor prepove tudi na zakonodajni in dejanski ravni.« Pod sporočilo se je podpisal predsednik organizacije Tit Turnšek.

Zagotovo je to sicer kratko sporočilo polno hinavščine, sprenevedanja in tudi mimikrije – slednje pomeni predvsem to, da se skuša borčevska zveza prikazati kot žrtev sovražnih dejanj, zato je treba odločno udariti po njenih nasprotnikih. Seveda tistih, ki razkrivamo zločinskost komunistične revolucije in njenih sedanjih dedičev, v ta krog pa seveda sodi tudi borčevska zveza. Zato ne preseneča, da si borčevska zveza želi legalizirati kazenski pregon »sovražnega govora« in s tem doseči vrnitev zloglasnega 133. Člena kazenske zakonodaje. Od nosilcev kontinuitete komunističnega totalitarizma pravzaprav drugega niti nismo pričakovali.

Je pa zanimivo, kako so Tit Turnšek in njegovi s tem pozivom dejansko ugriznili v lasten rep, saj je prav borčevska zveza eden glavnih nosilcev sovražnega govora proti drugače mislečim.

Zadnje novice

Sorodne vsebine