9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Po Sorosovih sledeh: “sredinska” evropska poslanka Ljudmila Novak v EP podprla resolucijo, ki napada Poljsko in podpira promocijo LGBT med šolarji!

Na Poljskem je pred mesecem dni kar nekaj pozornosti vzbudil predlog zakonodaje, s katerim skuša vlada prepovedati promocijo spolne aktivnosti med mladoletniki. Ni trajalo dolgo, preden se je Bruselj ponovno spravil nad to državo, tokrat z resolucijo Evropskega parlamenta. Proti resoluciji sta glasovala evropska poslanca iz Slovenije dr. Milan Zver in Romana Tomc, podprla pa jo je Ljudmila Novak, pa čeprav naj bi se zavzemala za krščansko demokratske vrednote. Tako vse bolj jasno postaja, kaj pomeni premik NSi v “sredino”. Iz besedila resolucije namreč jasno izhaja, da poslanci, ki so jo podprli med drugim podpirajo promocijo LGBT ideologije, ki se že dogaja tudi v slovenskih osnovnih šolah.

 

V oktobru se je poljska vlada odločila narediti konec seksualizaciji otrok z zakonodajnim predlogom, ki prepoveduje “promocijo spolne aktivnosti mladoletnikov.” Učiteljem, ki bi to počeli kljub prepovedi, bi v skladu s tem grozilo do pet let zapora. Kot so navedli pri DW, je novoizvoljeni poslanec vladne stranke Zakon in pravičnost Marcin Ociepa ob tem zatrdil, da so bojazni, da bi kateri izmed učiteljev končal za zapahi pretirane, v zakonodaji pa ne vidi nič spornega: “Prepovedano bo samo spodbujanje mlajših od 15 let k spolnim odnosom in izvajanju ostalih spolnih aktivnosti.” Stranka Zakon in pravičnost je sicer v preteklosti nasprotovala poskusom širjenja spolne vzgoje na Poljskem. Nasprotovanje širjenju spolne vzgoje je vodja stranke Jaroslaw Kaczynski utemeljil s tem, da bi to povzročilo seksualizacijo otrok.

Bruselj se je nad Poljsko takoj spravil z resolucijo Evropskega parlamenta
Bruseljski aparat se je ponovno zavrtel z bliskovito hitrostjo, tako kot tudi v preteklosti, ko je bilo potrebno obsojati ravnanja poljske konservativne vlade, ki ni pripravljena slepo slediti bruseljskim ukazom. V četrtek so tako poslanci Evropskega parlamenta sprejeli Resolucijo o kriminalizaciji spolne vzgoje na Poljskem. To se je zgodilo s 471 glasovi za, 128 glasovi proti, 57 evropskih poslancev pa je bilo vzdržanih. Iz sporočila za javnost Evropskega parlamenta med drugim izhaja, da evropski poslanci ukrepe Poljske namenjene zaščiti otrok razumejo kot stigmatizacijo in prepoved spolnosti v izobraževanju, obenem pa ne skrivajo, resolucijo pa so med drugim podprli tudi pod pretvezo ščitenja zdravja otrok.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine