8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Ostri odzivi iz tujine na politično motivirano policijsko racijo v Sloveniji

Piše: Moja Dolenjska

“Nobena vlada v EU nikoli ne bi smela kaznovati nobenega medija zaradi prikazovanja nasprotnih stališč. Evropska ljudska stranka ne bo tolerirala zlorabe pravosodja v politične namene. Pozivamo Evropsko komisijo, da nujno preuči primer in zaščiti svobodo medijev ter vladavino prava v Sloveniji.”

Tako se je na policijsko racijo v Sloveniji odzval Manfred Weber, vodja največje politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu.

S tem se je odzval na politično ustrahovanje Golobovega putinističnega stroja, ki smo mu bili zoper opozicijski medij in voditelju Borisu Tomašiču, priča v preteklih dneh. Odredbo za izvajanje hišnih preiskav je podpisala ljubljanska sodnica Mojca Kocjančič, znana po tem, da je doslej že najmanj štirikrat oprostila ljubljanskega župana Zorana Jankovića, sicer pa nekdanja soproga Aleša Zalarja, nekdanjega podpredsednika LDS in nekdanjega ministra za pravosodje.

V odredbi je navedenih osem osumljenih oz. preiskovanih, med njimi ni Nove24TV in nikogar iz te medijske hiše, niti Borisa Tomašiča. Je pa navedenih 7 vodilnih ali nekdanjih vodilnih iz Telekoma. Prav vse je postavila vlada Marjana Šarca.

Politično motivirana policijska racija zoper medij in Borisa Tomašiča, 10 dni pred volitvami, kjer so jim zasegli računalnike in telefone, v Evropi odmeva bistveno močneje, kot so si akterji te politične afere predstavljali.

Politično policijsko racijo v preteklih dneh sta obsodili že Mednarodna demokratska zveza in Mednarodna zveza sredinskih demokratov, odzvali pa so se tudi Republikanci za narodno prenovo, spletni portal Evropski konservativec ter posamezni komentatorji.

Spomnimo. Voditelj Boris Tomašič je 27. septembra 2023 postavil Guinnessov rekord za najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini, ki je trajala impresivnih 73 ur, 23 minut in 21 sekund, s sodelovanjem 70 gostov.

Več o politični raciji lahko preberete na povezavi: Ali vladajoča politika zlorablja policijo 

Zapis Manfreda Webra na omrežju X:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine