31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Osrednji mediji še vedno povsem nekritično spodbujajo radikalne sejalce smrti, v petek znova več kot 3600 okužb

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Po več kot letu in pol kljubovanja vladnim ukrepom za zajezitev epidemije covid-19, organiziranju neprijavljenih shodov in izbruhih nasilja proti policistom, politikom in novinarjem je zbrani petkov politkolesariat na še enem neprijavljenem shodu položil venec v poklon 5.124 umrlim zaradi covid-19. Vse to so nekritično spremljali nacionalni in komercialni mediji. Medtem pa so v petek v Sloveniji potrdili 3662 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Pozitivnih je bilo 38,1 odstotka opravljenih testov.

Petkov levi politkolesariat, ki je od samega začetka svojih neprijavljenih protestnih shodov imel podporo leve opozicije v parlamentu in največjih osrednjih medijev, je tudi po letu in pol kljubovanja vladnim ukrepom za zajezitev epidemije covid-19 še vedno dejaven. A navkljub dejstvu, da se je število udeležencev petkovih protivladnih shodov skrčilo samo še na največjo skupino levih fanatikov, pa ti še dalje uživajo pozornost osrednjih medijev.

Levi politkolesariat je ta teden najbolj zmotilo to, da je garda Slovenske vojske na praznih Vseh svetih 1. novembra 2021 v imenu predsednika vlade Janeza Janše med drugim položila venec tudi k spomeniku pomorjenim pripadnikom Slovenske narodne vojske na Žalah. “To dejanje Janeza Janše je sprevrženo in popolnoma nesprejemljivo, kar v največji meri obsojamo,” so v sporočilu za javnost zapisali petkovi politkolesarji. Kaj drugega od skupine, ki še vedno časti komunistične simbole in propadli totalitarni režim, ki je pobil več sto tisočev nedolžnih, njihova trupla pa pometal v grape in rove niti ni pričakovati.

Venec na spomeniku pomorjenim pripadnikom Slovenske narodne vojske na Žalah (foto: Vlada RS)

Garda Slovenske vojske je sicer v imenu Janše na dan spomina na mrtve vence položila še k spomenikom padlih v vojni za Slovenijo, na grob očeta slovenske države dr. Jožeta Pučnika ter na grob nekdanjega predsednika vlade in finančnega ministra dr. Andreja Bajuka. Na grob nekdanjega predsednika vlade in predsednika republike dr. Janeza Drnovška je garda SV položila vrtnico in svečko.

Ukrepov nikoli niso spoštovali, grozili so s smrtjo
Politkolesariat se je v teatralni gesti sprehodil s Trga republike do Ministrstva za zdravje in se tam z vencem poklonil 5124 žrtvam epidemije, še dodatno pa zdravstvenim delavcem. Kakor so po poročanju 24ur povedali politkolesarji, venec ni “za udeležene v drugi svetovni vojni, ampak za žrtve današnjega časa in današnje vlade.”

foto: Protestna ljudska skupščina

Gre za hudo sprenevedanje, saj je ravno petkov politkolesariat od samega začetka protestov v 2020 skupaj z levo opozicijo in njim naklonjenih osrednjih medijev na vsakem koraku kljuboval ukrepom za zajezitev pandemije covid-19. Pri tem ni bilo važno ali so ukrepi smiselni ali ne, ali delujejo ali ne, temveč samo to, da jih je sprejela vlada, zaradi česar so po mnenju levega politkolesariata bili nesprejemljivi. Začelo se je že pred samim oblikovanjem vlade, kjer so na tako imenovanih shodih proti oblikovanju “koalicije sovraštva” vzklikali “Ubi Janšu!”, od takrat pa se je radikalizacija protestnikov samo še poslabšala.

Poleg Janše sta bila ta teden na tapeti še ministra Janez Poklukar in Andrej Vizjak. Poklukarja pozivajo k takojšnjem odstopu, saj naj bi bil nezmožen zagotoviti upoštevanje stroke. Obtožba je še toliko bolj absurdna v luči dejstva, da ravno sami protestniki namerno kršijo vladne odloke za zajezitev epidemije in ne upoštevajo stroke, ki se je že večkrat izjasnila proti zbiranju večjih skupin ljudi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine