-1.7 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Odzivi na premiero dokumentarca Mitje Okorna: “Vrhunsko! Pretresljive zgodbe! Ravnatelju Pečanu bi bilo po ogledu filma žal!”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Gledam film Mitje Okorna o covid-19. Jezen sem. Jezen, ker tega filma ni bilo že bistveno prej. Še bolj pa sem jezen, ker vem, da obstajajo ljudje med nami, ki se jih film ne bo dotaknil in bodo naprej furali svoje teorije zarote. Mitji pa kapo dol,” je eden izmed pozitivnih odzivov dokumentarnega filma Covid-19, znanega slovenskega režiserja Mitje Okorna. Televizija Nova24TV bo film predvajala v nedeljo ob 19.30 uri.

V petek je na nacionalni televiziji RTV in komercialni Planet TV premierno uprizoritev doživel film svetovno znanega slovenskega režiserja Mitje Okorna, Covid-19.

Še preden bi ga kdo sploh videl, so se v ravnateljskih združenjih nesramno uprli prošnji ministrice za izobraževanje Simone Kustec, naj film predvajajo otrokom v šolah – gre namreč za edukativno vsebino, ki bo vsakemu mladostniku približala trpljenje obolelih z virusom. Večina se je namreč soočala s to zahrbtno boleznijo v bolnicah, daleč stran od oči javnosti, kaj so preživljali bolniki, pa vedo zgolj oni sami in zdravstveno osebje. Poleg tega je bolezen prizadela večinoma starejše, zato bi bilo skrajno škodljivo, da mladi ne bi iz prve roke slišali izkušenj preživelih.

Bo Pečan priznal zmoto?
Iz Twitter odzivov gledalcev pa je bilo moč slišati številne pohvale Okornovega filma. Čeprav je šlo na trenutke za izjemno čustvene prizore, je kot kaže, film dosegel svoj namen. “Zdaj takoj bi se 10-krat cepil, če bi bilo možno,” je odziv še necepljene osebe, ki so se jo zgodbe prebolevnikov izjemno dotaknile. Spet drugi je zapisal, da ne razume, zakaj bi bila to za ravnatelje propaganda? Direktor urada za komuniciranje Uroš Urbanija je zapisal, da upa, da si je ravnatelj Gregor Pečan ogledal dokumentarec, da bi mu postalo jasno, da se je hudo zmotil. Preostali komentatorji pa so izrazili obžalovanje, da film ni ugledal luč sveta že bistveno prej. Sicer pa je film še eno izmed vrhunskih del slovenskega režiserja: “Mitji kapo dol!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine