3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Odločitev Golobove vlade meji na kriminalno dejanje, namesto za ljudi denar prerazporeja za poplačilo nevladnikov

Piše: Vida Kocjan

Vlada Roberta Goloba je na dopisni seji sprejela predlog za prerazporeditev evropskih sredstev med Evropskim socialnim skladom plus in Evropskim skladom za regionalni razvoj Evropske kohezijske politike za obdobje 2021 – 2027.

Na to se takoj odzval Zvone Černač, minister za evropsko kohezijsko politiko in razvoj v prejšnji vladi Janeza Janše, in zapisal: »Pa so šla konkretna evropska sredstva, ki jih je Vlada Janeza Janše namenila za Fakulteto za strojništvo Ljubljana.« To pomeni, da nove fakultete v Ljubljani ne bo!

Golobova vlada je sredstva raje prerazporedila za t. i. mehke vsebine. Černač je ob tem dodal: »’Dobra dela’ Luke Mesca. Ko tisti, ki so svojo poklicno kariero začeli v parlamentu, vodijo državo. Uničujejo pamet, želijo uničiti družino.« Dodal je še #Slovenijapleše.

Odzval se je tudi Janez Janša in zapisal: Ta odločitev Vlade RS meji na kriminalno dejanje. Namesto za zdravje ljudi, oskrbo starejših, otroške vrtce, študentske domove in fakultete bodo šla evropska sredstva spet za poplačilo nevladnih organizacijo (NVO) iz Metelkove 6.« Poleg je pripel fotografijo Mihe Kordiša, poslanca Levice.

Razkrito je tudi, da namerava vlada evropska sredstva nameniti tudi za lezbične študije in raziskovanje koncepta uspoljenega subalterna v Ruandi (gre za projekt Mirovnega inštituta z Metelkove).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine