30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Nova sramota za nacionalno RTV: Udbovska varuhinja pravic se je zaradi intervjuja s sodnikom Radonjićem spravila nad novinarja Možino!

“POMISLITE, kompromitirana Todorovska, ki je v evidenci UDBE zapisana kot stalni občasni vir SDV-na mojem primeru dokazano pristranska, si še drzne služiti svojim– tokrat z napadom na intervju s sodnikom Radonjićem.V interesu gledalcev? Sramota za javno TV,” je zapisal novinar RTV Jože Možina v odgovor na nove napade na njegovo novinarsko delo. Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Ilinka Todorovski je namreč ocenila, da Možina ni spoštoval novinarskih standardov. To ni bilo prvič, o delu Možine je namreč Todorovska odločala že v preteklosti.

 

Oktobra je novinar Jože Možina na TV Slovenija v oddaji Intervju gostil sodnika Zvjezdana Radonjića. Radonjićeva izpoved, da je bil v primeru dr. Milko Novič deležen pritiskov odvetniške, sodniške in tožilske strani, je za Slovence prišla kot streznitev, da ne gre samo za prazna natolcevanja dela politike, ki si želi na oblast, temveč je državo resnično ugrabila mafija. Tudi njegovo gostovanje v oddaji Intervju je dvignilo veliko prahu.

Možino in Radonjića po oddaji pričeli napadati levičarji
Pričakovano, se je novinar Možina po oddaji ponovno moral soočiti z neutemeljenimi kritikami nasprotnikov, izključno levo usmerjenih, med drugim je oddajo na svojem blogu kritiziral Boris Vezjak. O Vezjaku se je kasneje Radonjić v svojem zapisu na Portalu Plus spraševal sledeče: “Ali je Vezjak retardiran? Ali ima IQ višji od številke čevljev? Katero sojenje izmed 3.000 sojenj sem opravil drugje kot v poslopjih sodišč? V katerih TV studiih levice ali desnice sem sodil?”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine