2.2 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Noro! Za levičarsko tviterašico so vsi, ki se ne strinjajo s poveličevanjem partizanov, kar “vnuki smrdljive drhali”!

Paradoksalno je, da imajo v zadnjem času levičarji polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi prihajal s strani desničarjev, hkrati pa se ga ravno sami najpogosteje poslužujejo. Zadnji tovrsten primer predstavljajo žaljivi zapisi uporabnice Twitterja Jasmine Držanić, ki je v razpravi v povezavi s 74. obletnico “preboja” partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med 2. svetovno vojno tiste, ki se ne strinjajo s poveličevanjem partizanstva, poimenovala kar “vnuki smrdljive drhali”. Ker so se komunisti v preteklosti brutalno znesli nad nedolžnimi, še prej pa so proti njim vodili propagandno vojno, ki je imela za posledico genocid nad Slovenci, Hrvati in drugimi narodi, bi njene besede zlahka uvrstili v polje sovražnega govora.

 

Medtem ko levičarji v zadnjem času pogosto obtožujejo desničarje sovražnega govora, pa se vedno bolj izkazuje, da se slednjega poslužujejo predvsem oni sami. Zanje, prvorazredne, so namreč vsi, ki se ne strinjajo z radikalnimi levičarskimi idejami ter poveličevanjem krvavega komunističnega režima in njegovih totalitarnih simbolov, drugorazredni, nemalokrat jih označijo celo za fašiste, neonaciste in skrajne desničarje.

Zadnji primer, ki jasno kaže na nestrpnost levičarjev do drugače mislečih, predstavljajo žaljivi zapisi uporabnice Twitterja, ekonomistke in podjetnice Jasmine Držanič, ki je v odzivih na razpravo, ki se je razvnela v povezavi s 74. obletnico “preboja” partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med 2. svetovno vojno, vse, ki se ne strinjajo z neupravičenim poveličevanjem partizanstva, poimenovala kar “vnuki smrdljive drhali”. Na omenjeni nestrpni zapis se je odzval tudi dr. Božo Predalič, ki je na svojem Twitter računu opozoril, da se je Držaničeva s tem spustila na “precej nizek nivo“.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine