30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Nezakonito! Pomočnik direktorja NPU in agent za “posebne zadeve” Antolović ter njegova partnerka sta vročala pozive na zaslišanja kar sredi parka! NPU pa zahteva dokumente, ki ji ne pripadajo!

Uslužbenca Nacionalnega preiskovalnega urada, eden od njiju je bil pomočnik direktorja NPU David Antolović, sta sekretarki komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) Marinki Bogomil vročila vabilo za zaslišanje, saj želijo dodatna gradiva KNOVS glede nadzora vojaške Obveščevalne varnostne službe v primeru Škerbinc, kar je svojevrsten precedens, ki ga še nismo doživeli. Zadeva je tako resna, da sta ji vabilo izročila kar v parku. “Nujna izredna seja komisije, nato pa po potrebi tudi izredna seja DZ in interpelacija zoper MNZ Poklukarja,” je dogajanje komentiral prvak SDS Janez Janša.

 

Vas vročanje vabil na zaslišanja kar sredi parka ne spominja na nekdanje čase? Tokrat je žrtev odkritega ustrahovanja postala nič sluteča sekretarka Knovsa Marinka Bogomil, ki sta ji uslužbenca NPU vročila poziv na zaslišanje zaradi zadeve Škerbinc kar v parku pred parlamentom. Zgodba je še toliko bolj zastrašujoča, saj je bil eden izmed njiju pomočnik direktorja NPU, David Antolović. Svoje zgražanje nad takšno potezo je že izpostavil podpredsednik Knovsa in poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič, ki je nenavadno vročitev primerjal s starimi udbaškimi potezami.

Po Mahničevih besedah so organi NPU zahtevali dodatno gradivo komisije zaradi nadzora Obveščevalno vojaške službe v primeru Škerbinc. “Vsako izročanje gradiva tem režimskim aparatčikom je strel v koleno demokratičnemu nadzoru nad obveščevalnimi in varnostnimi službami,” je zapisal Mahnič na svojem Twiter računu, številni politiki pa so se prav tako odzvali. “Če te dokumente izroči DZ RS je konec s pravno državo,” je dogajanje komentiral nekdanji član Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Franc Kangler.

Prvak SDS Janez Janša pa je celo napovedal nujno izredno sejo komisije, nato pa po potrebi tudi izredna sej državnega zbora in interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

Spomnimo, trenutni obrambni minister in večni borec za pokojnine Karl Erjavec je v zelo sumljivih okoliščinah in povsem nezakonito razrešil poveljnika Miha Škerbinca, ker naj bi govoril neresnice o načelnici Slovenske vojske, generalmajorki Alenki Ermenc, kar pa se je tudi izkazalo za neresnično. Komisija je v svojih raziskovanjih večkrat ovrgla navedbe Erjavca, ki pa ga je zaradi političnega preživetja ubranil premier Marjan Šarec.

Kdo bo naslednji?
Kdo bo naslednja žrtev nezakonitega početja kriminalistov, se lahko vprašajo vsi tisti, ki imajo kritično mnenje o aktualni levičarski oblasti in razkrivajo nepravilnosti njenega delovanja. Spomnimo, da je David Antolović kot pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. v preteklosti bedel nad hišnimi preiskavami v Kolektorju in pri Stojanu Petriču, lastniku Dela. V javnosti pogosto nastopa v primerih večjih preiskav t.i. velikih rib, vendar pa se nato ne spomni ali se ne sme spomniti nobenega imena. Kako bi se tudi spomnil, saj je v svoji vlogi očitno zadolžen za to, da se jih ne spomni. Antolović je bil pred trenutno funkcijo vodja oddelka za gospodarski kriminal v Celju in partner Damjane Seme, novinarke komercialne televizije POP TV.

Samo Samec

Zadnje novice

Sorodne vsebine