6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Neverjetno sprenevedanje mainstream medijev: Zlatko napadel snemalca Nova24TV, kolesarski protest pa minil brez večjih incidentov?!

Mediji so o dogodku na petkovem protestu poročali precej neobjektivno, pri tem pa celo prikrili, da je šlo za raperja Zlatka. “Eden izmed protestnikov je napadel snemalca Nove24TV in mu poskušal odvzeti kamero,” so dejali v informativni oddaji na RTV ob 13. uri, pri tem pa niso niti malo namignili, da je šlo za njihovega ljubljenca Zlatana Čordića-Zlatka. Na portalu 24ur so v naslovu in uvodu članka celo manipulativno zapisali, da je protest minil brez večjih incidentov. Slovenska tiskovna agencija ravno tako, toda nato so zapisali, da je vseeno prišlo do incidenta. Prav neverjetno!

 

Že nekaj časa smo priča o tem, kako nekateri mainstream mediji ne poročajo objektivno. Na tokratnem protestu se je Zlatan Čordić-Zlatko na novinarja spravil najprej verbalno, nato pa mu je še izpulil kamero in odvzel, medtem ko so na RTV poročali, da je eden izmed protestnikov napadel snemalca medijske hiše Nova24TV. Ker je šlo za tako očitno dejanje, ki so ga posnele praktično vse kamere in telefoni v bližini, smo naredili prelet nekaterih medijev in ugotovili, da tudi tokrat niso presenetili.

“Eden izmed protestnikov je napadel snemalca Nove24TV in mu poskušal odvzeti kamero,” so dejali v Dnevniku, pri tem pa niso niti malo namignili, da je šlo za njihovega ljubljenca Zlatka. RTV se je z distanco do poročanja o dogodku izognila obsodbi Zlatkovega dejanja, kar lahko tudi pomeni, da so ga na nek način podprli. Glede na njihovo veliko podporo Zlatku v nedeljski oddaji, ko je nastopal z raztrgano masko in s tem podpirali njegov protivladni aktivizem, je odziv javne hiše celo pričakovan. Je pa zelo neetičen. Zato je eden izmed uporabnikov Twitterja še posebej opozoril na to, da se v primeru, če medijska hiša omenjenega dejanja ne bo ostro obsodila, lahko nekoč zgodi nekaj podobnega tudi njej.

Pri tem je poročanje RTV še toliko bolj sporno, saj so na kraju zločina imeli svojega novinarja, ki je video ovekovečil na telefon in posnetek objavil na Twitterju. No, v večerni informativni oddaji so le uspeli omeniti tudi Zlatka v deset sekundnem prispevku. Pri tem seveda niso klicali novinarskih združenj v tujino, kot to običajno storijo v drugih primerih.

Na POP TV celo tako brutalno: Protest minil brez večjih incidentov?!
Nagrado za manipulacijo dneva pa si je nedvomno prislužila največja komercialna televizija POP TV. Na portalu 24ur so celo manipulativno zapisali, da je protest minil brez večjih incidentov?! Take sprevrženosti pa še ne. Poleg nasilnega Zlatka so po Ljubljani hodile tudi manjše organizirane tolpe spornih ljudi, med katerimi je večkrat obtoženi Anis Ličina. Tudi o tem niso zapisali niti besede, zanje je očitno minil le še en dan v obliki nelegitimnega in škodljivega rušenja vlade v času največjega števila okužb.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine