11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Neposredna posledica ilegalnih migracij: Maroški migrant v Ljubljani posilil dve študentki

No, tako! Tudi pri nas se je začelo dogajati to, kar se že dogaja po Evropi, odkar so jo preplavili ilegalni migranti: posilstva. Današnji Dnevnik namreč poroča, da je 38-letni ilegalni migrant iz Maroka oktobra v Ljubljani spolno napadel dve študentki, potem, ko je bil mesec prej, septembra, izpuščen iz zapora.

Maročan je bil dve leti zaprt zaradi nasilnega ropa, ki ga je izvedel junija 2016, septembra so ga izpustili in nato je oktobra v desetih dneh posilil dve dekleti. Prvo posilstvo je po poročanju Dnevnika zagrešil v študentskem domu na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani, kjer je z žrtvijo najprej popival. Ko mu je rekla, da hoče spat in odide, jo je posilil. Drugo punco je napadel čez 10 dni na Metelkovi in jo z nožem prisilil v spolni odnos. Na sreči je njene krike slišal mimoidoči in Maročan je pobegnil, kmalu pa ga je prijela policija

Posiljevalec je sicer v Sloveniji že pred leti zaprosil za azil, a je bil zavrnjen, poroča Dnevnik, vendar se je temu navkljub že leta zadrževal na območju Slovenije. Ropal je, kradel in poškodoval tuje stvari – kartoteko je imel zajetno – zakaj ga torej pristojni niso izgnali iz države?

Zadnje novice

Sorodne vsebine