9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Nekdanji predsednik SD Igor Lukšič nalil čistega vina svojim levim političnim prijateljem: Zlorabljajo avtistično najstnico Greto Thurnberg za doseganje politikantskih ciljev

Nekdanji predsednik Socialnih demokratov in predavatelj na Fakulteti za družbene vede dr. Igor Lukšič je podal kritično mnenje vodstvu Evropske Unije in predvsem svoji politični skupini Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu zaradi nastopa Grete Thurnberg v Evropskem parlamentu. “Škoda politična, da zlorabo otroka in še z avtistično motnjo v politikantske namene, prepoznava zgolj desnica,” je komentiral Igor Lukšič članek Nova24TV z naslovom “Bruseljska norost: Ko nam zakone narekuje avtistična najstnica”.

O dojemanju Grete Thurnberg in njenem avtizmu je opozorila že Lukšičeva žena, vodja Inštituta za avtizem Ljubljana Marta Macedoni-Lukšič  med predstavitvijo knjige Naša hiša je v plamenih v lanskem letu, ki opisuje družinsko zgodbo Gretine družine.

Med bolj ostrimi odzivi na Lukšičevo mnenje se je odzval njegov profesorski kolega iz FDV in evropski poslanec iz strani evropskih socialistov in demokratov dr. Milan Brglez. “Igor Lukšič, osebna diskreditacija Grete Thunberg je milo rečena neprimerna. Sam menim, da ima Greta prav in da nas ne bo samo opominjala, ampak v prihodnje “narekovala zakone” s področja okolja. Gre za vse nas, mar ne?”, zaključuje Brglez.

Levica bi morala spregledati
Igor Lukšič je le izrazil mnenje o problematiki, o kateri že dlje časa opozarjamo. Greta Thurnberg je namreč najstnica z neoblikovano osebnostjo, poleg tega pa od rojstva trpi za avtizmom. Vendar jo globalna politična levica in z njo povezani kapital, nevladne organizacije ter mediji zlorabljajo za politične cilje pod pretvezo okoljevarstva.

Igor Lukšič je v svoji nadaljnji debati še okrepil svoje argumente, zakaj je ne bi smela globalna leva politična struja in z njo povezani dejavniki izkoriščati za svoje kapitalistične-politične cilje. Na Igorja Lukšiča so se hitro spravili braniki levice in dela Greta Thurnberg. V svojih odzivih jim je razložil pravo kritiko EU in evropskih institucij, ki za svoje cilje izkoriščajo švedsko avtistično okoljsko aktivistko.

“Gre za zlorabo človeka z diagnozo in mladoletnika. S strani vrhov EU. To je problem. Če to postane princip, smo gotovi. V Sloveniji je uporaba otrok v politične namene ni dovoljena. Gre za zlorabo otroka. Z diagnozo. Ne za znanstvenike. Ne gre za posmeh, temveč protest proti zlorabi. In zdrs iz razsvetljenske tradicije. Po njej bi veljal argument, ne diagnosticiran otrok. Aspergerjev sindrom je na spektru avtizma. Ena od verzij. Pa še: v kapitalizmu politika izraža razmerja med kapitalskimi bloki, pri čemer je njena glavna naloga reprodukcija kapitalizma. Ne mediji, ne politika nimata tu zaenkrat velike teže neposredno. Kritika leti na evropske politike. In politiziranje otroka ne sme biti del terapije. In nikar, prosim vas, tega ne podpirajte. To celo civilizacijo pelje v pogubo. V Evropskem parlamentu ob predsednici komisije! Ni politika!? Ko se gre prvi tako zgodbo, se mu lahko zdi domiselno in upravičeno, ko bodo temu sledili še drugi, bo pa norija popolna. Do otroškega vrtca. Ker tam nam pa govori čista narava. Greta ni domišljava. In ni smrklja. Ščiti jo stanje njene diagnoze. Problem so ti, ki ji jo vabijo, in poznajo okoliščine njene konstitucije. Kje so sedaj razni ombudsmani,” je zapisal na različne odzive na svoje mnenje o Greti Thurnberg profesor politologije na FDV dr. Igor Lukšič.

Socialni demokrati skočili na vlak okoljevarstva in tistih, ki zlorabljajo Greto
Socialni demokrati so na lanskem kongresu v Velenju presenetili veliko število prisotnih delegatov in slovensko javnost, da se bodo odslej preusmerili v zeleno. Evropski poslanec Milan Brglez je med drugim dejal, da bi morala Slovenija v sledečih desetih letih letno nameniti do tri milijarde evrov iz svojega proračuna za doseganje ciljev nove zelene politike. Poteza vodstva stranke je delegate kongresa tako razburila, da so celo protestirali proti novemu programu.

Al Gore je bil s svojo Neprijetno resnico predhodnik gretističneg gibanja v tem tisočletju
Debata o ukrepanju o podnebnih spremembah poteka že vrsto let. Aktivistična levica s svojimi progresivnimi okoljskimi predlogi hoče vplivati na okoljsko politiko že od 70-ih let prejšnjega stoletja, se pravi še iz časov takratnega hipijevska gibanja. V novem tisočletju je jahal na valu podnebnih apokaliptičnih razmer bivši podpredsednik ZDA Al Gore s svojim dokumentarcem Neprijetna resnica.

Ob tem je uprizoril še mnogo predavanj po svetu, med drugim tudi v Sloveniji, kjer je podobno kot sedaj Greta, strašil o koncu obstoja Zemlje, če ne bo človeštvo drastično spremenilo svojega odnosa do okolja. Kasneje se je izkazalo, da gre za osebni kapitalistični projekt Al Gora, ki si je na podlagi  svojih alarmantnih predavanj o okolju lepo olepšal številke na svojem bančnem računu. Greta Thurnberg je le avtistična najstniška reinkarnacija Al Gora. Njeno vlogo pa izkoriščata njena starša in globalni levi medijski-politični aparat, ki na njen račun služijo lepe denarce kot je to uspevalo dobrih deset let prej bivšemu Clintonovemu podpredsedniku Al Goru.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine