4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Medijski mainstream zanemarja podporo pokrajinskih odborov DeSUS predsednici Aleksandri Pivec; podprl jo je PO DeSUS Severne Primorske, PO DeSUS Koroške, PO Desus Podravje,..

“Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske podpira predsednico stranke dr. Aleksandro Pivec ter vodstvo stranke DeSUS pri dosedanjem in nadaljnjem delu v koaliciji, v luči uresničevanja zavez iz koalicijske pogodbe in programa stranke DeSUS,” so jasni v Pokrajinskem odboru Severne Primorske stranke DeSUS. Izrazi podpore vodstvu že omenjene stranke pa prihajajo tudi z drugih pokrajinskih odborov. Nezadovoljstvo v stranki skušajo ustvarjati zgolj posamezniki, ki svoje parcialne interese postavljajo pred interese slovenskih upokojencev, za katere vlada pripravlja ambiciozne načrte za izboljšanje gmotnega stanja.

Mediji te dni stopnjujejo napade na predsednico Demokratične stranke upokojencev Aleksandro Pivec, nazadnje preko nezaupnice pokrajinskega odbora Južna Primorska, kjer jo preko določenih poslušnih članov ruši Tomaž Gantar.

Toda povsem zanemarjajo, da ima predsednica Pivčeva podporo številnih drugih pokrajinskih odborov, vendar raje potencirajo marginalne, da bi ji povzročili kar se da veliko politično škodo. Cilj je namreč padec vlade, ki ima pripravljene ambiciozne načrte na področju ukrepov za upokojence, to pa bi bilo za najbolj ranljivo skupino državljanov izjemno škodljivo. K umiritvi strasti je pozval celo predsednik Zveze društev upokojencev Janez Sušnik, saj bi bilo kakršnokoli rušenje aktualne vlade, po njegovem neodgovorno do slovenskih upokojencev.

Številni pokrajinski odbori stranke DeSUS so se namreč že sestali na rednih ali korespondenčnih sejah in sprejeli sklepe v podporo vodstvu stranke pri njenem delu. Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske je sprejel sklep, s katerim so izrazili podporo predsednici stranke dr. Aleksandri Pivec ter vodstvu stranke DeSUS pri dosedanjem in nadaljnjem delu v koaliciji, v luči uresničevanja zavez iz koalicijske pogodbe in programa stranke DeSUS. Prav tako pozivajo vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov.

Podpora tudi na Koroškem in v Podravju

Pivčevi so podporo izrekli tudi v Podravju. Na sestanku PO Podravje so ocenili, da »mediji rušijo DeSUS« in skušajo posredno zrušiti vlado. Ocenili so, da v teh napadih sodelujejo tudi »posamezni provokatorji v stranki«, po besedah razpravljavcev gre za posameznike, ki se v preteklosti niso izkazali, še več celo škodili so stranki. Eden med njimi je celo uničil s svojo nesposobnostjo svojo strankino celico, zdaj pa rovari proti stranki in njenemu vodstvu. Na koncu sestanka PO Podravje so sprejeli sklep, da »PO Podravje ostro obsoja javne napade posameznih članov stranke, usmerjane na vodstvo stranke in poslanko skupino z njihovimi jasnimi cilji, destabilizirati stranko, skregati članstvo ter zapustiti vladno koalicijo. Tovrstni napadi na stranko se izrazito kažejo kot posledica osebnih kariernih ambicij posameznikov, kateri so prepričani, da mora stranka le njim zagotoviti posebne bonitete oziroma položaje. Javno kritizerstvo nima ničesar skupnega z demokratično razpravo v stranki, kjer je preko svojih organov še kako zaželjena in jo podpiramo.«

Podporo predsednici stranke Aleksandri Pivec so  izglasovali tudi v Pokrajinskem odboru DeSUS za Koroško, kjer so sprejeli jedrnat sklep, v katerem »izražajo vso podporo vodstvu stranke« in »dajejo odklonilno stališče glede poizkusov posameznikov ali skupin za ustvarjenje notranjega nezadovoljstva v stranki DeSUS.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine