24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Med Jenullovimi protestniki je opaziti totalitaristične in satanistične simbole, a tega nihče ne omenja

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Petkovi protivladni protestniki, z Jašo Jenullom na čelu, bi lahko najprej pometli pred svojim pragom. Na vsak način bi namreč radi obesili rumenim jopičem oznako neonacisti, medtem ko imajo v svojih vrstah privržence ne le totalitarističnih režimov, ki so nosili rdečo zvezdo, pač pa tudi simpatizerje satanizma. Ampak ja, v Sloveniji komunizem očitno slovi kot človeku prijazen sistem, pa čeprav je bilo v svetovnem merilu žrtev komunizma po nekaterih podatkih okoli 100 milijonov!

“Policija, odstranite to neonacistično zalego, dol s Prešernovega spomenika, takoj! Če ne, jih bomo odstranili mi,”  je na petkovi antiproslavi histerično vpil Jaša Jenull, sin vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla in neuradni organizator petkovih protestov. Po njegovem mnenju so namreč rumeni jopiči neonacisti, pa čeprav so se sami že večkrat javno opredelili kot skupina, ki zavrača vse totalitarizme, vključno z nacizmom. “Je pa to mešana skupina s cele Slovenije in na posameznikova prepričanja nimamo, niti ne želimo imeti vpliva. Povezuje nas domoljubje, želja po boljši, varnejši, modernejši Sloveniji. Naš prezir do komunizma mešate z neonacizmom,” je na družabnem omrežju zapisal eden izmed vidnejših članov rumenih jopičev. Dejstvo pa je, da so člana, ki je pred časom poziral z iztegnjeno desnico, izločili iz skupine.

Kot lahko vidimo na fotografiji, ki je prav tako nastala na petkovih protestih, imajo protivladni protestniki med svojimi člani posameznike, ki so očitno privrženci ne le rdeče zvezde, pač pa tudi satanizma. “Kaj porečejo RTV Slovenija, 24UR.com, Matjaž Nemec, Tanja Starič, Uroš Slak, Miroslav Žaberl  in podobni možganski trusti nad satanisti in ljubitelji totalitarnih simbolov krivih za več 10 milijonov žrtev v Evropi med Jenullovci,” je na Twitterju pobaral član rumenih jopičev in svoje vprašanje podkrepil z dotično fotografijo. Večinski mediji in opozicija se spotikajo ob kolovrate in pajkove mreže, da bi kdo od njih obsodil satanistične tatuje, pa ni opaziti, še toliko manj rdeče zvezde, s katerimi so pogosto okrašeni tudi sami.

Rumeni jopiči imajo enak odnos do vseh totalitarizmov – kar pa ne velja za petkove protestnike
“Slika ne laže. To si rumeni jopiči res mislijo o kljukastem križu. Novinarji vam lažejo, ne gre za neonaciste. Noben neonacist ne hodi naokoli s takšnimi transparenti, niti si ne tetovira “surogatov”, ampak originale. Tako želijo le opravičiti kršenje pravic protiprotestnikom,” je rumenim jopičem v bran stopil tudi Tomaž Štih. Štih je včeraj tudi opozoril, da imajo socialistični skrajneži še vedno na voljo najmočnejše medije v državi, da zanje lažejo in vse neubogljive označijo za pošasti. “Vendar pa v te pravljice verjame vse manj ljudi, saj se celo 24ur z lažmi težko bori proti preprostim posnetkom na internetu, ki kažejo resnico,” je dodal. 24ur.com je namreč med drugim objavil tudi članek z naslovom “Cilj neonacistične provokacije je bil preprečiti program, sprožiti konflikt in povzročiti in nasilne reakcije“, medtem ko je iz posnetkov, ki so preplavili družabna omrežja, jasno razvidno, da je konflikt sprožila skupine Jaše Jenulla, medtem ko so rumeni jopiči zgolj mirno stali s svojim transparentom. Urban Purgar je včeraj tudi podal kazensko ovadbo zoper Jenulla in zoper sindikalistko Teo Jarc, ki je med tem, ko so policisti na Jenullov poziv odstranjevali domoljube, omenjeni transparent očitno odtujila.

Image
Shod Rumenih jopičev z demonstracijo plakata, ki izenačuje nacizem in komunizem.

Ob tej priložnosti pa lahko spomnimo še na dogodek izpred nekaj mesecev, ko je 20-letnik načrtoval strelski pohod, v ta namen pa je na “dark webu” (temnem spletu) naročil orožje. Na srečo je pošiljko prestregel varnostni ameriški organ, ki je opozoril tudi našo policijo. Izkazalo se je, da je 20-letnik simpatizer satanizma, poleg tega pa so nekatere njegove objave kazale tudi na to, da je podpornik stranke Levica.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine