26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Mariborski proticerkveni grafitar očitno opogumljen z javno podporo Tanje Fajon – udaril je še tretjič, tokrat po Škofijski gimnaziji Maribor, pa tudi po cerkvi sv. Barbare nad Mariborom!

Poročali smo že o dveh primerih pisanja žaljivih in grozilnih grafitih (»Smrt klerofašizmu!«) na zid cerkve v mariborskem Pobrežju (glej TUKAJ). Isti napis se je danes zjutraj znašel tudi na zgradbi Škofijske gimnazije Maribor.

 

Zelo verjetno gre za istega storilca, ki tudi dobro ve, kje mora pustiti sledi svojega »umetniškega performansa«. Očitno ga je opogumila tudi podpora, ki jo je dobil kajpak od evropske poslanke Tanje Fajon. Ko jo je dr. Vinko Gorenak opozoril na grafite na podbreški cerkvi, se je odzvala z zapisom: »Dragi Vinko, ostro obsojam prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli. To seveda ne spreminja dejstva, da je klerofašizem pojav, proti kateremu se je treba boriti. Vsaj upam, da nočete še ene velike vojne in holokavsta. Hočemo drugačen svet. Svoboden in solidaren.« Povedano drugače, Fajonova je storilcu s tem med vrsticami dala vedeti, da je to, kar dela, očitno prav, saj sam ne izvaja nasilja, ampak zgolj kraca po zidovih in se bori proti klerofašizmu. Kar je močno sporočilo tudi ostalim, ki se morda tega posla doslej niso lotili, a so dobili »dober zgled«.

No, o tem, da je tipično komunistična skovanka »klerofašizem« predvsem propagandna puhlica brez prave vsebine, predvsem pa služi kot zmerljivka za ideološke nasprotnike, pa je tako ali tako že znano.

Nova24tv pa poroča o dveh primerih vandalizma nad krščanskimi znamenji – več o tem TUKAJ.

Žaljive napise so našli tudi na cerkvi sv. Barbare na Kalvariji nad Mariborom, kjer je za zdaj neznani storilec zapisal tudi “Morilec Rožman”. Več o tem TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine