26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Koronavirus ubija vedno mlajše: 14-letni šolar je postal najmlajša žrtev koronavirusa v Evropi

Epidemija virusa covid-19 terja smrtne žrtve vedno bolj med mlajšo populacijo. O tragični novici poročajo iz Portugalske. Tam je zaradi posledicami virusa covid-19 umrl 14-letni portugalski deček Vitor Godinho.

Epidemije virusa covid-19 je zajela vse evropske države. Po šokantnih novicah iz Italije, Španije, Združenih držav Amerike prihajajo v medije novice, da za smrtonosnim virusom umira vedno več pripadnikov mlajše generacije. Po 21-letni Britanka Chloe Middleton in 16-letni Francozinji Julie Alliot je tragično preminil še 14-letni portugalski deček Vitor Godinho.

Tragično preminuli portugalski deček je umrl v nedeljskih zgodnjih jutranjih urah v lokalni bolnišnici v Sao Sebastiao Hospital v bližini portugalskega mesta Santa Maria da Feira. Umrlemu dečku, ki je bil tudi igralec futsala,  se je poklonila tudi portugalska nogometna zveza, ki je družini tragično preminulega dečka poslala žalno pismo. “Izrekam svoje globoke sožalje članom družine, prijateljem in njegovim soigralcem. Ob tem izrekam globoko sožalje regiji Averio, ki izgubila dragocenega nogometnega talenta,” je zapisal predsednik portugalske nogometne zveze  Fernando Gomes.

Smrtonosni nevidni sovražnik covid-19 seje smrt med mlajšo populacijo
Smrtonosni nevidni sovražnik covid-19 vedno bolj spreminja svojo podobo. Po prvih informacijah svetovnih zdravstvenih strokovnjakov, da gre za malce hujšo obliko gripe, se je zgodba drastično spremenila. V javnosti so se pojavljajo značilnosti virusa in kako dolgo ostane na kakršni površini. Tudi simulacije širjenja virusa med populacija izgledajo  grozljivo.

Informacije, da večinoma umirajo za virusom covid-19 le starejši nad 65 let, ne drži. V španskih in italijanskih bolnišnicah umira vedno več mlajši ljudi. V zadnjih dneh smo poročali o mladih žrtvah iz Velike Britanije, Francije in sedaj še iz Portugalske. Zato vsem svetujemo, potrpimo tale mesec ali dva, da se epidemija umiri in se bomo zopet vrnili v stare življenjske tirnice. Ostanite doma in skrbite za svojo higieno.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine