11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Koliko je vreden slovenski premier Marjan Šarec? Na vrhu zveze Nato se je znašel v zadnji vrsti, povrhu še v senci Andreja Plenkovića

Slovenski predsednik vlade Marjan Šarec se je na uradnem fotografiranju ob slovesnosti 70-letnice zveze Nato znašel v ozadju, povrhu še v senci hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića. Kaže, da so mu s postavitvijo v zadnjo vrsto dali vedeti, kje mu je mesto, predvsem pa mesto Sloveniji, ki po zaslugi nesposobnih vlad izgublja mednarodni ugled.

 

V ospredju so se znašli gostiteljica slavnostnega sprejema, britanska kraljica Elizabeta II., desno od nje častni gost, generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg, desno od njega pa valižanski princ Charles in ameriški predsednik Donald Trump. V prvi vrsti niso manjkali niti britanski predsednik vlade Boris Johnson, kanadski premier Justin Trudeau in turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.

Pred Šarcem sta se znašla tako madžarski predsednik vlade Viktor Orban, postavljen je v drugi vrsti, kot tudi hrvaški premier Andrej Plenković. Očitno je pri fotografiranju prevladalo mnenje, da slovenski predsednik vlade Šarec naravnost sodi v zadnjo vrsto v kot, levo od predsednika Romunije Klausa Iohannisa.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine