17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Ko ministrica za pravosodje “afne gunca” – v času, ko so družini Janković odpisani dolgovi in je nivo pravne države na najnižji točki, se Katičeva preoblači v Piko Nogavičko!

Ko je v javnost pricurljal podatek, da bo družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića odpisan dolg v višini 29 milijonov evrov, je upravičeno završalo. Za navadne državljane namreč veljajo povsem drugačna pravila. Medtem ko za nizke neporavnane zneske grozi že izselitev, pa prvorazredne čakata nagrada v obliki odpisa dolgov in nadaljevanje z brezskrbnim načinom življenja. Zaradi nezaupanja v pravosodje bi morali pri pravosodni ministrici Andreji Katič zazvoniti vsi alarmi, očitno pa se sama s tem ne strinja, saj se je v torek raje našemila v Piko Nogavičko in se udeležila Pikinega festivala v Velenju. Naj razume, kdor more.

 

Ministrica Katičeva je preko družabnega omrežja Facebook brez sramu delila fotografije z obiska 30. Pikinega festivala v Velenju, kjer se je našemila v lik Pike Nogavičke, in ob tem zapisala, da je predala Ustavo Republike Slovenije v stripu. Bolj kot otrokom bi morala tečaj o določbah Ustave RS nameniti sama sebi in svojim kolegom v vladi, ki so povsem razgradili pojem pravne države.

Težko je razumeti, zakaj se Katičeva že pred pustom maskira in preoblači v priljubljeno knjižno junakinjo Piko Nogavičko, medtem ko se v državi upravičeno soočamo z nezaupanjem v sodno vejo oblasti. Družina Janković je namreč z raznovrstnimi manevri brez sramu pokazala, kako prelisičiti državo. Potrebno pa je zavedanje, da družina Janković predstavlja le vrh ledene gore, saj se več kot očitno soočamo s sistemsko težavo. Prav bi bilo, da bi na ministrstvu za pravosodje noč in dan delali na tem, da se nepravilnosti v praksi resnično odpravijo, da ne bomo živeli v državi, kjer imamo prvorazredne in drugorazredne.

Maškarade so ji ljube
Izjava ministrstva, da bodo zaradi suma zlorab preučili možnosti za spremembo zakonodaje na področju prisilnih poravnav, preprosto ne zadostuje, saj državljani zahtevajo ukrepanje. To, da Katičeva ravno v tem občutljivem času raje hodi na otroške festivale in se preoblači v otroške like, poleg tega pa še izroča Ustavo RS v obliki stripa, pa upravičeno ustvarja vtis, da problematike ne jemlje pretirano resno. Sicer pa je ob tem treba izpostaviti, da so Katičevi maškarade ljube, saj se večkrat mudi na partizanskih maškaradah, kjer slavijo rdečo zvezdo, simbol krvave komunistične revolucije, ki je prelila ogromno krvi nedolžnih ljudi.

Ministrica Katičeva bi morala v teoriji skrbeti za delovanje neodvisnega sodstva in pravne države, a raje brez sramu sodeluje na proslavah, na katerih se slavi zmago komunistične revolucije, v kateri je umrlo na tisoče nedolžnih ljudi in nihče ni odgovarjal za grehe izvajanja izvensodnih pobojev. V času, ko bi morala Katičeva skrbeti za to, da smo tudi v praksi vsi državljani Republike Slovenije enaki pred zakonom, pa ministrica očitno raje hodi po otroških festivalih, namesto da bi skrbela za to, da privilegiranci ne bi tako zlahka ušli roki pravice. Se mar čudimo, da je stanje v državi takšno, kot je, če pa ministrica paradam in preoblačenju na festivalih daje prednost pred opravljanjem funkcije, ki jo zaseda?

Zadnje novice

Sorodne vsebine