23.2 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Kako je notranji upor v NPU uničil vladavino Črnčeca, ki je popolnoma prebledel ob razkritih prisluhih o njegovih lobističnih akcijah v Mercatorju

Razkrita zdravstvena afera v vrednosti 25 milijonov evrov koruptivnih javnih razpisov novogradnje v Splošni bolnišnici Celje je le vrh ledene gore, v kateri je osrednjo vlogo odigral Damir Črnčec. Sedaj ga bremenijo še zakoniti prisluhi NPU-ja v zvezi z njegovimi lobističnimi povezami v zadevi Mercator. Ob postavljanju vprašanj na KNOVS-u zaradi afere Lepa Nataša glede njegove lobistične vloge v zadevi Mercator je popolnoma prebledel. Ugotovil je, da je ujet. Informacija je hitro prišla do predsednika vlade Marjana Šarca, ki je v ponedeljek ponudil svoj dramski odstop z mesta predsednika vlade.

Damir Črnčec se je ujel v past, ki mu jo je pripravil predsednik KNOVS-a Matej Tonin. Zaradi notranjega upora znotraj NPU naj bi del kriminalistov in zaposlenih dostavil zakonite prisluhe na KNOVS. Na vse te informacije se je pripravil Tonin in mu eno za drugim postavljal obremenilna vprašanja. Po zanesljivih virih blizu KNOVS-a je Črnčec popolnoma prebledel. Zavedal se je, da je njegovega igračkanja z vzvodi politične moči konec. Vzrok njegovega propada je politični vpliv in pritiski Črnčeca na preiskave znotraj NPU. Po poročanju Požareporta prisluhi razkrivajo vlogo Črnčeca pri prodaji Mercatorja in dogajanje v Petrolu. Najbolj pa ga bremenijo njegovi lobistični stiki s Tomažem Lovšetom. Ob tej informaciji je prebledel Šarec. Drugega kot odstopiti mu ni preostalo.

Napuh, vzvišenost in uničevanje koalicijskih partnerjev so vzroki za Črnčecev konec. V kontekstu razkrite zdravstvene afere v Splošni bolnišnici Celje pa je sedaj tudi jasna izjava Marjana Šarca zdravstvenemu ministru Alešu Šabedru, ko mu je povedal, da sta “on in Damir eno”.

Lista Marjana Šarca in Damir Črnčec zrežirala zdravstveno afero vredno 25 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja
Slovenija je majhna dežela. Zato je zelo znan rek, da vsak pozna vsakega. Tako se je dogajalo tudi v primeru koruptivnega javnega razpisa v vrednosti 25 milijonov evrov za novogradnjo v Splošni bolnišnici Celje. Damir Črnčec je odličen prijatelj Tomaža Lovšeta. Lovše je zelo dober prijatelj lastnice Medicoinženiringa d.o.o. Tanje Frantar Zabret. Prokurist podjetja je Igor Zabret. Zabret je bivši mož poslanke LMŠ Andreje Zabret.

Vse večje razpoke na bivši Šarčevi vladi kažejo paniko tranzicijske levice
Tranzicijska levica preživlja enega najtemnejših trenutkov svojega delovanja. Razkrite in dokazljive afere kažejo paniko ob prevzemu oblasti morebitne nove vlade. Pritiski, ki jih izvaja predvsem Marjan Šarec na svoje bivše koalicijske partnerje, so enormni. Lažniva kazenska ovadba proti gospodarskemu ministru in predsedniku SMC Zdravku Počivalšku je le še eden izmed zadnjih poskusov Šarčeve garniture v odhodu.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine