13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Kaj bo tokrat storil Šarec? Se bo odzval na pozive in čimprej “skinil” Prešička?

Po tragičnem samomoru uslužbenca ministrstva za kulturo, ko je prišlo na dan, da je dlje časa doživljal mobing s strani ministra Prešička, kar je minister za kulturo seveda zanikal, se sprašujemo, kako hitro bo Prešička doletela usoda bivšega ministra za kohezijo, Bandellija. Kot poroča spletni portal pozareport.si, pa je vse odvisno od zarote medijskega molka, policije, razmerja sil znotraj stranke SD in  “odločnosti” predsednika vlade Marjana Šarca.

Socialna demokrata, minister za kulturo in državni sekretar Jan Škoberne, torej zavračata očitke o neposredni odgovornosti za mobing in samomor, vendar je o dogajanju na ministrstvu za kulturo seznanjen predsednik vlade Marjen Šarec. Stopnjuje se pritisk nanj, naj ukrepa, piše pozareport.si, saj nekateri zaposleni na ministrstvu pišejo Šarcu, naj zamenja ministra Prešička, ki da nima “nobenih moralnih in etičnih meril in zapor”, in zahtevajo tudi odstop Sonje Hiti – Ožinger, visoke uradnice tega ministrstva in neposredne šefinje pokojnega uslužbenca, ki si je vzel življenje.

Zamenjavo ministra Prešička od premierja Šarca zahteva tudi sindikat Glosa, o vsej zadevi pa je, kot še poroča pozareport.si, natančno seznanjen tudi urad predsednika Boruta Pahorja.

Več preberite na POVEZAVI.
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine